La Fira d'Ontinyent estrena la declaració d'interés turístic autonòmic

Entre les novetats d'enguany s’ha implementat un servei de transport gratuït i un espai infantil per a afavorir la conciliació

Criatures i pares juguen a l'espai infantil de la Fira de Novembre d'Ontinyent
Criatures i pares juguen a l'espai infantil de la Fira de Novembre d'Ontinyent / Ajuntament d'Ontinyent

Ontinyent celebra aquest cap de setmana els 604 anys de la seua Fira de Novembre, la primera edició després de ser declarada d'interés turístic autonòmic. Una cita anual que va donar el tir d'eixida aquest divendres i que s’allargarà fins dilluns.

Veïnat i visitants podran gaudir d’una àmplia oferta d’activitats, que inclou l’espai musical i gastronòmic OntiFira, amb servei de tapes; la zona comercial Fira-Comerç, la fira d’automòbil Firauto i la zona d’atraccions mecàniques, on també es podran trobar més de mig centenar de paradetes.

La música també estarà ben present a la capital de la Vall d’Albaida. Així, aquest dissabte es durà a terme un festival de DJ’s amb Blitzmix, Nando Costa i Me & The Reptiles. Diumenge continuarà el ritme amb els Supersonics, Músics de Carrer, Grupo Eñe i DJ Rachid Sarrió; i dilluns actuarà el grup Lemons.

A més, la Fira també presenta enguany dues novetats. La primera és el servei de transport urbà gratuït, que ha posat en marxa l’Ajuntament per a acostar amb autobús els veïns i veïnes dels barris de Sant Rafel, el Llombo i Sant Josep. Aquest estarà en funcionament al llarg de tot el dia i fins a la matinada.

L’altra novetat és la instal·lació d’un espai familiar gratuït per a xiquets i xiquetes de totes les edats, emmarcada en el pla Corresponsables, una iniciativa per a ajudar a la conciliació de la vida familiar, laboral i personal amb recursos per atendre les xiquetes i els xiquets, segons explica la Regidoria d’Igualtat.

L’espai compta amb tres àrees diferenciades: una zona amb jocs per a xiquets i xiquetes de zero a tres anys; una altra de tallers a partir de dos anys; i una tercera de jocs gegants per a totes les edats.

Se celebren així més de 600 anys des de l’atorgament del privilegi reial a la ciutat pel rei Alfons el Magnànim el 1418, un moment històric rememorat aquest divendres en l’acte inaugural amb la lectura del text del privilegi per part de Rosana Ferrero. L’alcalde del municipi, Jorge Rodríguez, ha animat totes les persones a gaudir de tota la programació que ofereix la Fira de Novembre enguany.

També et pot interessar

stats