La Fira d'Ontinyent recupera el Privilegi Reial d'Alfons el Magnànim del 1418

L'actriu Andrea Nàcher llegirà el document històric, que s'ha traduït del llatí al valencià, en la inauguració de la Fira.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat de l'equip municipal durant la presentació de la Fira 2019
L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat de l'equip municipal durant la presentació de la Fira 2019 / Ajuntament d'Ontinyent

La Fira d'Ontinyent comença aquest divendres amb la primera lectura pública en època moderna del Privilegi Reial que el rei Alfons el Magnànim va concedir el 1418 a la ciutat per a la celebració d'aquest acte comercial i festiu. El text original, en llatí del Renaixement, l'ha traduït al valencià la professora ontinyentina Inés Portero, segons ha dit el consistori en un comunicat. 

L'actriu Andrea Nàcher llegirà el document històric, una de les joies de l'arxiu municipal, a les 19:30 hores a la zona d'estacionament de Sala Gomis, des d'on partirà després un espectacle itinerant que inclou l'actuació del grup musical Els artistes del Gremi i de les escoles de dansa de la ciutat.

La regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, ha animat la ciutadania d'Ontinyent i les comarques veïnes a assistir i gaudir de l'espectacle inaugural i de les ofertes de la Fira d'Ontinyent, que s'estendrà des del cap de setmana fins dilluns –festiu local– i que enguany tindrà per primera vegada una Fira Jove amb tallers, jocs en línia, de taula i música en directe. Entre les ofertes de la fira, Muñoz ha destacat els espectacles de màgia i jocs en família, les més de 40 atraccions mecàniques, els 200 llocs de gastronomia i artesania, l'exposició de 500 vehicles en la fira d'automoció Firauto i la zona dedicada al comerç local.

La Fira d'Ontinyent se sumarà amb tasts d'aigua a la campanya "Aigua d'Ontinyent, per a beure, per a viure", que impulsen l'Ajuntament i Egevasa per a reivindicar la importància econòmica, social i sentimental de l'aigua de la ciutat.

També participaran en les activitats organitzades per la Regidoria d'Igualtat amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, amb la col·locació d'un punt violeta, contra les agressions sexistes, des de dissabte fins dilluns de Fira.

També et pot interessar

stats