27.11.2018 | La coca de Fira d’Ontinyent

Temporada 1 55 min.
tp

Anem a la capital de la Vall d’Albaida, concretament, a Ontinyent, on se celebra el 600é aniversari de la Fira, una de les més antigues de la Comunitat Valenciana. Des de l’hotel Alkazan, el cap de cuina del restaurant, David López, ens farà un tast dels secrets que amaga l’autèntica coca de fira.

La nostra masereta, Blanca Barberà, ens aporta en una nova crònica totes les novetats que vàrem poder veure a l’última edició de la Fira Gastrònoma a València.

El nostre cuiner de capçalera i rodamon, Jordi Morera, es troba ara a Bulgària. Des d’allí, ens dirà quina és la gastronomia típica dels balcans i, sobretot, què ha perdut per allí.

En ‘De producte’, comença la temporada dels calçots. Per a saber com es cultiven i, molt especialment, com es mengen, estarem amb Juan Solaz, de la tenda ecològica Agrolife Eco. Volen fer-se una calçotada?

En ‘De cuiners’, Antonio Serrano, redactor de la revista Comer en Valencia, ens parlarà d’unes jornades d’arròs amb bolets que està en el ple en més de quaranta restaurants de la Comunitat Valenciana. Un arròs de bufar en cullera.

Per a finalitzar, anem a la finca de Hoya de Cadenas, del Celler Vicente Gandia. Parlarem amb Carles García, ja que el Hoya de Cadenas reserva ha estat distingit com el millor vi qualitat-preu d’Espanya per la reputada guia Supervino.

stats