La Fira d'Ontinyent compleix 600 anys

Compta amb més de 250 parades comercials, 40 atraccions mecàniques i una fira d'automoció.

Ha passat de mercat anual ramader i agrícola a un gran esdeveniment social, cultural i gastronòmic.
Ha passat de mercat anual ramader i agrícola a un gran esdeveniment social, cultural i gastronòmic.

La Fira d'Ontinyent compleix enguany sis segles de vida des que es va celebrar per primera vegada l'any 1418 gràcies al privilegi reial que va atorgar el rei Alfons V d'Aragó, el Magnànim.

Amb un acte cultural sobre la seua història i un documental titulat “La coca de fira”, l'esdeveniment ha quedat inaugurat amb la promesa d'oferir dos caps de setmana de fira amb multitud d'actes culturals, gastronòmics, comercials i d'oci. 

La Fira d'Ontinyent, a la comarca de la Vall d'Albaida, té 600 anys d'història però, com altres fires medievals, ha hagut d'evolucionar. Al llarg de la seua trajectòria ha passat de mercat anual ramader i agrícola a un gran esdeveniment social, cultural i gastronòmic amb més de 250 parades comercials, 40 atraccions mecàniques i una fira d'automoció.

El president de la Generalitat, Ximo Puig i l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, han assistit ja a una cita a la qual, en els pròxims dos caps de setmana, els veïns i visitants gaudiran d'una de les fires més tradicionals de la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats