Festa sense mascareta ni distància en una discoteca del Port de Sagunt

Unes imatges captades per À Punt mostren desenes de joves ballant i abraçant-se en una festa de la nit de Sant Joan

Festa sense mascareta ni distància en una discoteca del Port de Sagunt / À Punt NTC

Festa sense mascareta ni distància en una discoteca del Port de Sagunt (Camp de Morvedre) en la nit de Sant Joan. Desenes de joves ballaven, saltaven i s’abraçaven, sense portar la mascareta i sense mantindre la distància de seguretat, en una festa que ha tingut lloc al local d’oci nocturn Cocoa, com s’aprecia en les imatges que acompanyen aquesta notícia i que ha aconseguit À Punt NTC en exclusiva. 

En declaracions a À Punt, el propietari del local, Javier Chavarría, ha dit que les imatges que es veuen corresponen al moment del final de la nit, quan es va tallar la música i “en aquell moment, la gent es va alçar demanant una altra cançó i va ser incontrolable” però que fins aquell moment els assistents van respectar les mesures de seguretat. Chavarría ha relatat que cap a les 1:15 hores va detectar que la gent es trobava més descontrolada, i van decidir tancar la sala i intentar evacuar-la a poc a poc. El propietari ha denunciat que, quan la sala tanca, els botellots continuen fora i ha fet una crida a la responsabilitat dels joves. 

Aquest no és un fet aïllat. La setmana passada, la policia va redactar una acta per infracció molt greu a una discoteca situada en la platja de l’Arenal, a Xàbia (Marina Alta), on vora dos-cents joves ballaven sense mascareta ni distància de seguretat dins del local. 

La Conselleria de Sanitat Universal va permetre la reobertura de l’oci nocturn el passat 8 de juny, però amb una sèrie de restriccions que limiten la seua activitat. Les discoteques i pubs poden obrir fins a les dos de la matinada i, tal com ocorre en la restauració, els clients han d’estar asseguts per a consumir. A més, les pistes de ball han d'estar tancades. 

Augmenten els contagis entre la població més jove

La falta de control en festes i discoteques, però especialment en botellots massius, preocupen per l'augment de la taxa de contagis que s'està experimentant entre la població més jove. Només un 3% dels menors de 25 anys han rebut alguna dosi de la vacuna, el que fa d'aquest col·lectiu el menys immune al coronavirus, i també el que més pot contagiar.

En les últimes setmanes, els més joves han sigut protagonistes dels grans brots a la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat Universal ja ha registrat un focus de fins a 60 contagis originat en una discoteca a Torrevella en què els contagiats tenen una edat mitjana de 16 anys. A aquest se sumen un de 21 casos a Alacant, amb una mitjana d'edat de 22 anys, i un altre a València amb 20 positius i una edat mitjana de 19 anys. 

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha fet una crida a la responsabilitat i ha apuntat que mentre la positivitat mitjana de la ciutadania espanyola és del 4%, aquesta s’incrementa fins al 6% en el grup de població d’entre 15 i 29 anys.

També et pot interessar

stats