Més de 200 joves sense mascareta ni distància en una discoteca de la platja de Xàbia

Obrin un expedient per infracció greu al local, on també se superava l'aforamanet permés. Altres tres discoteques del municipi es desmarquen de les conductes irresponsables

Sancionada una discoteca de l'Arenal de Xàbia

La policía ha alçat una acta per infracció molt greu a una discoteca situada en la platja de l’Arenal, a Xàbia (Marina Alta), on vora dos-cents joves ballaven sense mascareta ni distància de seguretat dins del local, com s'aprecia en les imatges que acompanyen aquesta notícia. A més d'aquests incompliments de les restriccions, dins de l'establiment també se superava l’aforament, que ha havia de ser d'un màxim del 50%, i es permetia el consum en la barra, un altre servei prohibit actualment en els locals d'oci nocturn.

La Policia Local de Xàbia ha informat que va acudir dissabte a la 1 de la matinada a la discoteca Achill i va constatar diverses infraccions de la normativa Covid. Així, segons indiquen, "la pista de ball estava utilitzant-se com a tal amb gent ballant", quan la normativa diu que ha d'estar ocupada per taules i cadires per a evitar que s'hi balle. També estava "servint-se beguda en la barra", quan també està prohibit.

D'altra banda, els agents ha indicat que molts dels assistents "no portaven mascareta i no guardaven les distàncies". Hi havia més de 200 persones, la majoria dins del local: 175 dins i 60 a la terrassa. Per tant, l'aforament de la pista, que amb les actuals restriccions havia d'estar al 50%, també superava la quantitat de persones permeses.

La policia va desallotjar el local "sense problemes perquè era ja l'horari de tancament" i va alçar acta de totes les infraccions considerant-les "molt greus ja que afecten a més de 150 persones". A continuació, va traslladar les denúncies a la Conselleria de Governació, competent en les sancions en matèria Covid.

Altres discoteques fan una crida perquè es complisquen les restriccions

Tres discoteques més d'aquest municipi costaner, Moli Jávea, Socco i Kandhala, s'han desmarcat d'aquestes conductes irresponsables i han fet una crida a la resta de locals d'oci nocturn perquè es complisquen les restriccions. Aquests locals temen que les conductes incíviques d'altres espais, entelen la resta de locals de Xàbia que sí que compleixen les limitacions imposades per la pandèmia.

La discoteca de l'Arenal on es concentrava més clientela de la permesa i sense respectar les restriccions és reincident, ja que va ser denunciada l’estiu passat per incomplir les mesures anti-Covid. Ara, amb la infracció que s'ha detectat, el propietari s’enfronta de nou a una multa que pot anar de 30.000 a 60.000 euros, però que fins i tot podria arribar als 600.000 o al tancament del local per un màxim de tres anys.

La infracció se suma a les imatges de botellots massius o moments de descontrol en esdeveniments musicals que han tingut lloc després de la fi del toc de queda i la darrera relaxació de les mesures sanitàries.

Règim sancionador

Segons el Decret llei 11/2020, de 24 de juliol, del Consell, de règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció davant la Covid-19, les infraccions molt greus podran ser sancionades alternativament o acumulativament amb:

  • Multa de 30.001 a 60.000 euros i acumulativament fins a 600.000 euros.
  • Clausura del local o establiment per un període màxim de tres anys i acumulativament fins a 10 anys.
  • La suspensió o prohibició de l'activitat fins a tres anys i acumulativament fins a 10 anys.
  • Inhabilitació per a l'organització o promoció d'espectacles públics i activitats recreatives, fins a tres anys i acumulativament fins a 10 anys.

També et pot interessar

stats