Botellots i actes vandàlics: balanç del primer cap de setmana sense toc de queda

Ximo Puig: “Els botellots no són la imatge general, els joves han fet un gran esforç”

Balanç del primer cap de setmana sense toc de queda
14 de juny 2021 - 10:59

El primer cap de setmana sense toc de queda des d'octubre a la Comunitat Valenciana ha deixat imatges de botellots massius, especialment a la ciutat de València, on hi va haver danys vandàlics en els barets de la platja de la Malva-rosa estimats en 15.000 euros

Esther Calero, la propietària de l’empresa que té 26 barets i llocs de gandules i para-sols a la platja ha denunciat que fins i tot no va poder obrir-ne diumenge un, ja que va quedar "completament rebentat". Calero, qui ha explicat que no compten amb assegurança per l'alt cost d'una pòlissa que protegisca instal·lacions a l'aire lliure, demana més presencia policial per a evitar que es repetisca.

Un altre dels escenaris on s’ha viscut amb intensitat especial el problema a la ciutat ha sigut la plaça d’Hondures i els voltants. Les queixes del veïnat han portat la policia a intervindre per a dissoldre grups de joves que bevien al carrer, amb música i soroll fins ben entrada la matinada. 

El regidor del grup Grup Popular Santiago Ballester ha apuntat a les retallades en la Policia Municipal com a causa del “descontrol del botellot en tot València” i ha reclamat un reforç en el control d'aquesta activitat il·lícita que ja s'estén per onze barris de la ciutat.

Aaron Cano, regidor de Protecció Ciutadana ha explicat que el consistori té previst coordinar els diferents sectors implicats per a buscar solucions, “o almenys fer-lo minvar”. 

A Alacant, la policia va desallotjar vora 150 persones de la platja del Postiguet i una altra desena de botellots al parc de l'Ereta, un dels quals estava format per una quarantena de persones. S'hi han alçat 75 actes de denúncia, la majoria per beure al carrer.

També a Picassent, a l'Horta Sud, s'han notificat més d'una vintena de requeriments per soroll i molèsties, tres baralles i s'han posat diverses denúncies per desobediència a l'autoritat, consum d'alcohol al carrer i de drogues. 

El sector de l’oci nocturn culpa dels fets a l’horari de tancament imposat als pubs i les discoteques, les dos de la matinada. Segons Vicente Pizcueta, portaveu de la Coordinadora de l'Oci Nocturn de la Comunitat Valenciana, “o aconseguim que els locals d’oci siguen un dic de contenció o la situació es repetirà cada setmana, amb el perill sanitari que això comporta”.

Ximo Puig qualifica els botellots de fets aïllats

El president del Consell, durant l’entrevista amb À Punt NTC aquest diumenge, va valorar els botellots i actes vandàlics com a esdeveniments minoritaris i “anecdòtics”, i va ressaltar que l'actuació general dels joves durant la pandèmia ha sigut “exemplar”. De la mateixa manera, el president va demanar que continuem prenent precaucions fins que arriben a l’objectiu de vacunació. 

També et pot interessar

stats