Sanitat notifica dos grans brots en què els contagiats tenen una edat mitjana entre 16 i 19 anys

La Comunitat Valenciana ha registrat 190 casos de coronavirus i cap defunció des de dissabte

Una dona es realitza un test ràpid de coronavirus
Una dona es realitza un test ràpid de coronavirus / Rafa Alcaide (Efe)

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dilluns dos brots de coronavirus d'origen social amb més de 10 casos. Un a Torrevella, amb 17 persones afectades i un altre a València, amb 20 positius. Les persones afectades a Torrevella tenen una edat mitjana de 16 anys i les de València, 19.

El brot de Torrevella es va originar el 5 de juny en una festa a la discoteca Noisse que, durant aquest cap de setmana, ha decidit tancar per precaució. El centre de salut pública d'Oriola va emetre un avís perquè totes les persones que assistiren a la festa acudiren a fer-se una prova PCR.  Segons ha pogut saber À Punt, el de València també s'ha originat en una discoteca, el nom de la qual no s'ha fet públic pel moment.

Segons l'última actualització de Sanitat, la Comunitat Valenciana ha registrat 190 casos de Covid-19 des de dissabte, pel que la xifra de persones que s'han contagiat des de l’inici de la pandèmia s’eleva a 396.920 persones. És una xifra similar a la de la mitjana setmanal de positius, que se situa en 165 contagis. 

La pressió hospitalària es manté estable durant el cap de setmana. En aquests moments, els centres sanitaris valencians tenen 118 persones ingressades, 3 menys que divendres. Pel que fa a les unitats de cures intensives, hui dia hi ha 24 malalts en vigilància intensiva, dos menys des de l’última actualització. 

Des de divendres, el departament que dirigeix Ana Barceló no ha comunicat cap mort per coronavirus, per la qual cosa el total de defuncions des de l'inici de la pandèmia es manté en 7.445.

El 30% de la població ja té la pauta completa

Sanitat ha informat que el 30,3% de la població de la Comunitat Valenciana compta ja amb la pauta completa de vacunació (dues dosis per a Pfizer, Moderna i AstraZeneca; i la monodosi de Janssen). A més, un total de 2.224.665 persones compten ja amb un vial, la qual cosa representa el 52,11% de la població que ha de rebre la vacuna contra la Covid.

La incidència valenciana torna a pujar i se situa en 40,93

Les dades que cada dia publica el Ministeri de Sanitat mostren que la incidència acumulada ha pujat novament a la Comunitat Valenciana. Aquest dilluns el ritme de contagis s'ha situat en 40,93 casos per cada 100.000 habitants, enfront dels 40,08 de divendres. Balears, amb una incidència de 40,63 casos, torna a situar-se com a la comunitat autònoma amb la incidència més baixa de tot Espanya, com va ocórrer dimarts passat.

Al conjunt d'Espanya la incidència continua baixant, en aquest cas vora quatre punts, fins a situar-se en 104,56 casos per cada 100.000 habitants. Aquest dilluns les autonomies han comunicat 8.167 nous positius per coronavirus a Espanya i 16 víctimes mortals més.

La pressió hospitalària es manté baixa amb lleugeres variacions. Així, a la Comunitat Valenciana, els malalts de Covid representen un 0,93% dels ingressats (per damunt del 0,91% de divendres), però els que estan ingressats en una UCI han baixat del 2,44% al 2,33%. Al conjunt d'Espanya, els afectats per coronavirus que necessiten atenció hospitalària es manté en el 2,77% del total de llits, mentre que els ingressats en una unitat de cures intensives baixa del 10,14% al 9,69%.

També et pot interessar

stats