Registrat un brot de 21 casos a Alacant en què els contagiats tenen una mitjana d'edat de 22 anys

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 209 positius i una defunció per coronavirus

Sanitari realitza una prova PCR de diagnòstic de coronavirus
Un sanitari realitza una prova PCR de diagnòstic de coronavirus / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dimecres un gran brot social que, de nou, afecta la població més jove. El focus, de 21 casos, s’ha registrat a Alacant i les persones contagiades tenen una mitjana d'edat de 22 anys. 

És la tercera jornada consecutiva en què Sanitat comunica brots de més de 10 persones en l'àmbit social. Ahir es va informar d’un focus a Nàquera en què els positius tenen una mitjana de 19 anys, que se suma als dos grans brots notificats dilluns en què els contagiats tenen una mitjana d'edat entre els 16 i els 19 anys.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ja va advertir dilluns que una suma de factors estaven provocant l’augment de casos entre la població més jove: és un grup de població amb immunitat baixa, hi ha hagut una relaxació “excessiva” del compliment de les mesures de seguretat i ha coincidit amb les celebracions de fi de curs i de la selectivitat.

209 nous positius i una defunció

La Comunitat Valenciana ha registrat aquest dimecres 209 nous contagis de coronavirus i una defunció. Així, des de l’inici de la pandèmia s’han contagiat 397.265 persones i n’han mort 7.447. 

La pressió hospitalària puja després d’una setmana consecutiva de baixada. Els centres sanitaris valencians tenen 114 persones ingressades, 9 menys que dimarts. Pel que fa a les unitats de cures intensives, ara per ara hi ha 22 malalts en vigilància intensiva, un menys des de l’última actualització. 

Precisament, aquest dimecres l’Hospital General d’Alacant ha celebrat que ja no té pacients de Covid a les UCI. L’últim pacient, que ha estat 50 dies en vigilància intensiva, ja ha passat a planta. 

També et pot interessar

stats