La Fe i el Clínic de València encapçalen la saturació dels hospitals valencians

Cada centre acumula més de vint hores d’espera cadascun per a ingressar pacients

La direcció de l'Hospital Clínic de València ha pres mesures de seguretat després de detetcar un cas de legionel·la en el centre
Les urgències de l'Hospital Clínic de València, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Les urgències de l’Hospital La Fe i el Clínic de València encapçalen la llista de centres hospitalaris de la província de València amb més saturació, segons ha denunciat aquest dijous el sindicat UGT.

El Clínic té en observació aquest dijous 37 pacients que fa entre 21 i 27 hores de mitjana que esperen per a ser ingressats. La Fe té altres dèsset persones pendents d’habitació, amb una espera màxima de 28 hores, a més de dues boxes de l’UCI al 100% i un altre mixt amb pacients amb covid; pel que fa a l’UCI pediàtrica, està al 100%.

El Consorci Hospital General Universitari de València (CHGUV) també té dos pacients urgents pendents que se’ls assigne un llit i altres 32 pendents d’ingressar a Cuidaenlace, espai dedicat al pacient quirúrgic sense ingrés; altres 16 pacients pateixen problemes respiratoris. La Unitat d'Hospitalització Transitòria (UHT) té també 21 pacients, sempre segons UGT.

L’Hospital Universitari Sant Joan d’Alacant tenia una menor pressió assistencial a les 8:00 hores, sense cues per ingressar però amb els llits justos, i a les 13:00 hores ha empitjorat la situació, amb catorze pacients pendents d’ingrés.

Pel que fa a l’Hospital General Universitari d’Alacant, no hi ha llits lliures, segons denuncia el sindicat, que ha assegurat que l’última matinada hi ha hagut una alta càrrega d’urgències.

Per la seua banda, l’Hospital de Manises ha hagut de duplicar els llits en la quarta planta i té les UCI al 90%. Les urgències tenen una cua de sis persones a l’espera de llit per ingrés.

L’Hospital General de Requena, per la seua part, té la medicina interna al 100%, si bé les urgències i l’atenció primària, de moment, no presenten col·lapse.

També et pot interessar

stats