A favor o en contra de les renovables? Els pobles es posicionen

Mentre que alguns municipis les consideren una oportunitat de futur, altres no veuen amb bons ulls l'impacte que suposarà la instal·lació de les plantes solars en el paisatge

La instal·lació de plantes solars suscita opinions enfrontades / À Punt NTC

El Consell abordarà aquest dimarts en una reunió la polèmica de les energies renovables, un tema que divideix els municipis pel que fa a la instal·lació de plantes solars. Localitats com Andilla, als Serrans, es mostren completament a favor d'aprofitar camps de cultiu abandonats per a ubicar aquestes plaques, que ocuparan 100 hectàrees i produiran 100 megawatts d'energia.

El govern municipal considera el projecte com una oportunitat de futur amb el qual es generarà ocupació i més ingressos a través d'impostos.

Tanmateix, Godelleta, a la Foia de Bunyol, té una posició ben diferent. L'Ajuntament manté bloquejades la construcció de set plantes solars en camps de cultiu. Encara que els agradaria apostar per les energies renovables, creuen que fer-ho en terrenys productius perjudicarà econòmicament i mediambientalment el municipi, especialment la fisonomia del paisatge. Des del consistori ja han avançat que s'oposaran a possibles expropiacions.

També et pot interessar

stats