Les famílies i el professorat de les persones autistes demanen més sensibilitat

La pandèmia ha agreujat les situacions de discriminació que pateixen les persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA)

Imatge d'un centre de dia i residència per a persones amb autisme / À Punt NTC

A tot Espanya hi ha 450.000 persones amb diagnòstic de trastorn de l'espectre autista (TEA), que han patit intolerància en moltes ocasions durant la pandèmia, sobretot a l'hora de compartir espais públics.

Malgrat que la llei les autoritzava a eixir al carrer sense mascareta, la gent no ho entenia i els cridava l’atenció seguit seguit, explica el president de l’Associació Pares Autisme Comunitat Valenciana, Ignacio Leyda. De fet, els van arribar a proposar que dugueren algun tipus de distintiu per a identificar-se, però les famílies ho rebutjaren perquè significava certa estigmatització per a aquestes persones, postil·la.

Una mostra d’aquest tipus de comportaments discriminatoris es va viure fa unes setmanes en un parc d’atraccions, on un home va agredir la mare d’un xiquet amb TEA només per accedir a una atracció sense fer cua, en compliment de la normativa del parc. 

Ara les famílies i els educadors i educadores de les persones autistes demanen a la societat major comprensió i sensibilitat cap a aquest trastorn. 

També et pot interessar

stats