La mare d'un xiquet amb autisme rep una pallissa al Parc Warner d'un home que creia que s'estaven colant

L'home va dir "Eres la mare del mongol?", la va agredir i la dona es va pegar amb el cap al ciment, va perdre el coneixement i el colp li va provocar una lesió cerebral

Atraccions del Parc Warner de Madrid
Atraccions del Parc Warner de Madrid / Parc Warner

La mare d'un xiquet amb autisme va patir una brutal agressió al Parc Warner de Madrid el passat 2 de maig, el Dia de la Mare. Uns fets que va denunciar l'Associació per a promoure i protegir la qualitat de vida de les persones amb Trastorns de l'Espectre Autista (ProTGD Autisme), tal com va revelar la revistavertigo.es. El cas està pendent de ser jutjat per la via penal com a delicte greu, segons publica aquest dimarts El País, que ha parlat amb la mare i que ha volgut evidenciar el problema de la incomprensió que pateixen les famílies de persones amb una discapacitat invisible com el trastorn de l'espectre autista, conegut per les seues sigles, TEA.

Mayte, de 38 anys, va decidir anar amb el seu fill Jimy, d'11 anys, i unes amigues al Parc Warner. En total tres mares i sis xiquets. El parc dona unes polseres als qui tenen alguna discapacitat perquè no hagen de fer cues. La família del menor amb TEA exercia el seu dret a la fila ràpida, un accés prioritari a les atraccions, quan un grup d'homes va percebre que s'estaven colant. Ací van començar a increpar-los i un home d'uns 50 anys va començar a cridar al xiquet "mongolito", amb els riures d'un grup d'acompanyants.

Després de baixar de l'atracció, el xiquet estava obsessionat "amb l'home dolent" i quan se'l va tornar a trobar després, va començar a cridar, fora de si. L'home va dir "Eres la mare del mongol?" i tot seguit la va agredir, la va tirar a terra i es va pegar amb el cap en el ciment, perdent el coneixement. La mare va acabar a l'hospital amb una lesió cerebral. Quan el metge forense del jutjat va veure el comunicat de lesions, va emetre un informe que va paralitzar el judici ràpid que estava previst el passat dia 13 i el cas serà jutjat per la via penal com a delicte greu.

Tant ProTGD Autisme com la família del xiquet agraeixen al Parc Warner la seua col·laboració i suport després de l'incident, però condemnen aquests fets i lamenten que es continuen produint aquestes situacions amb persones amb discapacitat, "malgrat que són ciutadans de ple dret".

406 denúncies durant el 2020

Aquest cas, ara en els tribunals, s'ha convertit en la punta de l'iceberg d'un problema que nombroses famílies denuncien en el dia a dia. Segons l'informe "Drets humans i discapacitat, Espanya 2020", presentat pel Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi), el 2020 s'ha tornat a constatar que les persones amb discapacitat continuen sent discriminades a Espanya, amb un total de 406 denúncies. A Espanya hi ha unes 450.000 persones diagnosticades amb TEA.

També et pot interessar

stats