La falta de personal de l'aeroport d'Eindhoven deixa en terra cent passatgers del vol a València

Els afectats valencians relaten que no van poder passar el control de seguretat a pesar d'arribar amb temps de sobra, perquè funcionaven menys de la meitat de les cintes de l'aeroport

Un dels passatgers afectats, aquest dilluns a l'aeroport de València
Un dels passatgers afectats, aquest dilluns a l'aeroport de València / À Punt NTC

Un centenar de passatgers valencians es van quedar aquest diumenge en terra en el vol operat per Ryanair amb eixida d'Eindhoven, als Països Baixos, i arribada a València, a causa dels problemes a l'aeroport neerlandés.

Els passatgers denuncien que van estar més de dues hores esperant a passar el control de seguretat i que ningú els va explicar què hi succeïa fins que finalment els van tirar fora.

Els afectats no van poder passar el control malgrat que havien arribat més de dues i mitjà abans de l'eixida del vol, previst a les 19:55 hores, perquè més de la meitat estaven tancades.

A l'aeroport no els van donar cap explicació sobre la falta de personal i només els van facilitar un full de reclamacions.

Un dels afectats ha detallat a À Punt que "s'hi van viure moments de tensió quan van intentar gravar la situació".

A més, ha afegit que el cas generat a l'aeroport per la falta de personal a la zona de control de seguretat també "va afectar els passatgers d'altres vols que van patir els retards en l'accés".

Van passar la nit al carrer

Els passatgers han hagut de passar la nit al carrer, perquè l'aeroport no els va donar l'opció de quedar-s'hi.

En el seu relat a À Punt, aquest passatger ha dit que van anar a un hotel al costat de l'aeroport i estava ple i un altre més a un quilòmetre, tampoc tenia llits lliures.

"L'aeroport tanca des de les dotze de la nit a les quatre i mitja del matí i vam voler quedar-nos-hi, però la policia ens ho va impedir. Hem passat la nit al pàrquing en unes escales i a les quatre i mitja hem tornat i hem passat el control de seguretat".

Els afectats hauran de volar aquest dilluns per a poder tornar a València. Un retard que ha provocat una nit a la intempèrie i que hui molts no arriben a l'hora a la faena o als estudis.

També et pot interessar

stats