Falles 2023 | Creu Roja ha atés 339 persones des de la Crida

L'organitzacó humanitària desplega cada dia en la plaça de l'Ajuntament de València unes huitanta persones, sis ambulàncies, el Centre Mòbil de Coordinació i dues postes sanitàries

Equip de Creu Roja a la plaça de l'Ajuntament de València
Equip de Creu Roja a la plaça de l'Ajuntament de València / Creu Roja València

Creu Roja encara la setmana gran de les Falles 2023 amb un ampli dispositiu sanitari que mobilitza unes 200 persones a València, principalment voluntàries. L'operatiu, que va començar el 26 de febrer, estarà present en un total de 39 actes enguany, i són les mascletaes les que congreguen un nombre més gran de recursos. Diàriament, Creu Roja desplega a la plaça de l'Ajuntament unes huitanta persones, sis ambulàncies, el Centre Mòbil de Coordinació i dues postes sanitàries.

Així, des del dia de la Crida, i abans que comencen els dies grans, els sanitaris han atés un total de 339 persones. Entre elles, està la vintena de persones que van resultar ferides divendres a la plaça de l'Ajuntament de València, durant la disparada de la pirotècnia Zaragozana a causa d'una candela que va fer explosió entre el públic. Aquestes, que van patir ferides lleus, ja han rebut l'alta.

En general, la majoria de les actuacions estan ocasionades per lipotímies, un total de 227. A més, s'han registrat 72 assistències per diverses causes, 25 per ferides i cremades, i quinze per irritacions en ulls.

La labor de Creu Roja s'intensifica els pròxims dies amb castells de focs artificials, l'Ofrena i la Cremà. De nou, enguany se sumaran en els dies grans de les Falles quinze persones voluntàries amb formació i experiència en serveis preventius. Aquestes procedeixen de Vinaròs (Baix Maestrat), Saragossa, Almeria, Madrid, Navarra, Sant Sebastià, Sevilla, Salamanca i Barcelona.

En aquest sentit, dissabte a les 12:45, les falleres majors reconeixeran la labor de Creu Roja durant les celebracions, just abans que comence la mascletà a la plaça de l'Ajuntament.

Molta hidratació i ulleres protectores per a les mascletaes

Per a evitar incidents, Creu Roja recomana acudir a les mascletaes amb roba lleugera, hidratar-se i cobrir-se el cap, especialment aquest cap de setmana que es preveu que es puguen superar temperatures de 30 graus. També aconsellen extremar les precaucions en l'ús de focs artificials amb ulleres protectores i sense abusar del consum d'alcohol.

En comparació a l'any passat, Creu Roja va atendre un total de 338 persones, amb un total d'onze trasllats a centres hospitalaris.

També et pot interessar

stats