Revetles, concerts i espectacles pirotècnics: consulta l'agenda fallera

A València, però també a municipis com ara Xàtiva, Loriguilla, Bétera o Benicarló, continuen les activitats falleres quan falta una setmana per al colofó final

Ambient faller aquest cap de setmana a València
Ambient faller aquest cap de setmana a València / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

Entre el frenètic cap de setmana passat, replet d'actes fallers on va destacar la pirotècnia, i el proper, quan se celebra la festa gran, les celebracions de Falles arriben aquest dissabte i diumenge amb el ritme més pausat.

A València, aquest dissabte és la segona jornada dels concerts a l’Albereda, on vora 10.000 afortunats i afortunades que han aconseguit entrades podran gaudir de les actuacions de grups valencians com Zoo, La Fúmiga i Pupil·les, l’artista Colomet o Nonai Sound, Prod DJ, DJ Lauder i Salva Gómez, a més del DJ set dels Ojete Calor: Carlos Areces i Aníbal Gómez. Les actuacions començaran a les 18:00 hores i s’allargaran fins a les 3:30 hores de la matinada.

Però abans, l'encarregada de llançar la mascletà a la plaça de l'Ajuntament a les 14:00 hores serà la Pirotècnia Tomàs.

A més, aquest dissabte torna el festival Pólvora a la Vespra, amb un espectacle que arribarà de la mà de la Pirotecnia Vulcano i el pianista i compositor Iván Llopis. L'ofereix la falla Mossén Sorell- Corona i serà en l'esplanada de l'IVAM a les 21:00 hores.

El diumenge serà el torn de la Pirotécnia del Mediterráneo de fer tremolar el sòl davant de la multitud de fallers i falleres que s'acosten a presenciar la mascletà. Però no serà l'única a la qual podran acudir, ja que es reprenen les mascletaes descentralitzades. A diferència de la setmana passada, que es van fer de nit, aquestes es podran veure a plena llum del dia: es dispararan a les 15:00 h simultàniament des del parc Gas Lebón, al barri de Camins al Grau, i a l'avinguda del Llevant, a Benicalap. Pirotècnia Caballer Fx es farà càrrec de la primera, mentre que Pirotècnia Crespo farà la segona. A banda, més de 170 revetles prendran la ciutat de la mà de diverses comissions falleres.

Mil policies reforçaran el dispositiu de seguretat 

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat i la Policia Local de València intensificaran els seus efectius desplegats per València durant aquest cap de setmana. La Policia Local de València es reforçarà a l'àrea de concerts a l'Albereda i en altres zones de la ciutat.

Respecte a la Policia Nacional, els efectius del dispositiu de reforç arribaran als mil agents diaris. Per a la denúncia immediata davant qualsevol situació de risc, els agents aconsellen a la ciutadania l'ús de l'aplicació mòbil Alertcops.

L'estació d'Albereda, tancada parcialment al públic

Amb la finalitat d'evitar aglomeracions en espais tancats, l'estació de metro d'Albereda es tancarà al públic des de les 18:00 d'aquest dissabte fins a les 6:00 de diumenge. A més, s'impedirà l'accés de vehicles entre l'avinguda d'Aragó i el Museu de Sant Pius V durant el mateix tram horari. 

Festa popular fallera a Xàtiva

La celebració de les Falles també continua a altres localitats. La capital de la Costera es prepara per a la setmana gran amb dues grans festes per a públics diversos. Dissabte es dispararà la primera mascletà d'aquestes falles, a les 14:00 en el Jardí de la Pau, a càrrec de la pirotècnia dels Hermanos Caballer. A més, de 17:00 a 22:00 tindrà lloc a la plaça del Mercat una festa amb la participació de DJ Robles, DJ Mark, Sagy, DJ Patri H, DJ Rafa Llácer i Javi Patiño.

El diumenge, també al Jardí de la Pau, hi haurà un dinar per a persones grans amenitzat amb orquestra, amb un total de 500 places per a aquells que tinguen tiquet.

Bétera dona el tret d’eixida amb la Crida

Mentre alguns municipis es troben en la recta final de les Falles, uns altres les comencen ara. És el cas de Bétera, que ha programat la Crida per a aquest dissabte. Les falleres majors entonaran el “ja estem en Falles!” a partir de les 19:00 en la plaça del Castell. Posteriorment, a les 23:30, es farà la Festa de la Crida amb una discomòbil en la Falla la Barraca.

La Cavalcada del Ninot desfila a Benicarló

Fins al nord de la Comunitat Valenciana arriben les Falles, i és que aquest cap de setmana és molt especial per als fallers de Benicarló, ja que a les 19:00 h de la vesprada arrancarà la Cavalcada del Ninot des de la plaça de la Constitució.

El diumenge a les 18:00 h es farà entrega dels premis del Ninot Indultat a la plaça dels Mestres del Temple i a continuació, s'atorgaran les màximes recompenses falleres en l'Auditori Pedro Mercader. Finalment, es farà una cercavila fins al Museu de la Ciutat de Benicarló (MucBe) per a visitar els ninots indultats premiats.

Cremà a Loriguilla

Una setmana abans, com és costum, Loriguilla crema els seus monuments. Serà per tant aquest diumenge, i no el que ve, quan calaran foc a les falles en aquest municipi del Camp de Túria, una tradició de més de trenta anys que es fa perquè la banda de música municipal puga participar tant en les festes del seu poble com en les de València.

També et pot interessar

stats