Loriguilla ja està en Falles, una tradició que dura 30 anys

S'avancen una setmana perquè la banda de música del poble puga tocar també per a les falles de València.

Loriguilla ja està en Falles, una tradició que dura 30 anys | À Punt Mèdia

El municipi de Loriguilla, al Camp de Túria, celebra les falles una setmana abans que les de València. D'aquesta manera, els músics del poble, de la Societat Musical Sant Bautista, poden compaginar tocar per a les falles de la capital i en les de la seua localitat. 

És 7 de març en el calendari i el monument ja està plantat. L'artista faller ha treballat amb menys pressió, el casal mostra ambient fester i als carrers ja sonen els petards i les rialles dels xiquets. També està organitzada l'ofrena a la Mare de Déu de la Soledat per a aquest dissabte i l'adeu a la falla de Loriguilla, serà diumenge, amb la Cremà. Tot igual, però una setmana abans. 

La banda de música està darrere de l'avançament. El músics treballen en les comissions de València a partir del 15 de març i com celebrar unes falles sense l'acompanyament de la banda de música deslluïx la festa, participen primer en les falles del seu poble. Es fa així des de fa 30 anys i el poble ja ho ha convertit en una tradició que els encanta perquè els que volen poden disfrutar doblement de la festa. 

També et pot interessar

stats