Els experts avisen que la suma entre covid i grip pot complicar la temporada de tardor i hivern

Puig demana a la ciutadania "molta prudència" i portar mascaretes en entorns amb col·lectius vulnerables o amb símptomes sospitosos

Experts sanitaris esperen un hivern amb molts contagis de grip
Un home tus en una farmàcia

El comité de veus expertes que assessora la Generalitat sobre la covid-19 s'ha tornat a reunir aquest dimecres per a abordar l'estratègia amb vista als mesos pròxims. La conclusió de la trobada és unànime i es materialitza en una alerta: la pandèmia que va començar el març del 2020 no s'ha acabat encara, tot i que la situació és molt més favorable que aleshores. Per això, els especialistes veuen amb preocupació els repunts que s'experimenten en altres països de l'entorn europeu, com ara Alemanya, i traslladen un missatge clar: cal matindre la corresponsabilitat, la prudència i la vacunació.

Un dels elements que més incertesa genera en el gabinet expert és com impactarà en el sistema sanitari la suma de la covid i la grip, un virus estacional que s'espera que enguany torne amb més força per l'absència de les mascaretes. Ho ha alertat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en acabar la reunió: "La combinació de la covid i la grip ens pot portar una temporada de tardor i hivern complicada". Per això, la recomanació fonamental és de "màxima prudència" i utilitzar la mascareta quan es tinga algun símptoma i també en espais tancats en què hi haja persones vulnerables o entorns de molta afluència, com és el transport públic.

Igual que ja ha fet altres vegades, Puig ha remarcat que cal abordar la situació actual, que ja és de "normalització ben evident", amb molta precaució, perquè "el virus no ha desaparegut". "Estan apareixent altres variants i n'hem de ser conscients", ha afegit. El cap del Consell, tot i això, ha deixat clar que l'escenari de la Comunitat Valenciana és "positiu", amb el 72% de la població immunitzada i fins i tot molts casos amb immunització "híbrida" perquè són persones que han patit la malaltia, però també estan vacunades. Sobre les dosis de record, Puig ha confirmat que pròximament començarà l'administració de quartes injeccions per a persones de més de 60, una vegada que acaben els col·lectius de més risc i la població més gran.

També et pot interessar

stats