Sanitat no aborda la retirada de mascaretes al transport públic per l’ascens "lleu" de casos

Cap responsable autonòmic ha plantejat aquest assumpte al Consell Interterritorial de Salut d’aquest divendres

Les veus expertes aconsellen que les mascaretes continuen sent obligatòries en el transport públic
Les veus expertes aconsellen que les mascaretes continuen sent obligatòries al transport públic / Shutterstock

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes no han tractat la possible retirada de mascaretes en el transport públic en la reunió del Ple del Consell Interterritorial de Salut d’aquest divendres. "No ha eixit, no ha sigut objecte de comentari ni estava en l'orde del dia. Cap dels consellers ho ha fet", ha afirmat la ministra Carolina Darias.

Darias ha recordat que són els experts els que assessoren en la presa de decisions com aquesta. "La Ponència d’Alertes es va reunir recentment i va concloure que cal continuar esperant el moment. Estem en una tendència ascendent, és veritat que és lleu i sense impacte hospitalari ara com ara, però la Ponència ha dit que vol continuar valorant-ho", ha esgrimit la ministra.

Des del 23 d'agost fins al 9 de setembre, la incidència de covid ha baixat un 1,7% de mitjana cada dia. No obstant això, des del 30 de setembre s'ha observat una "lleugera tendència ascendent", d’un 1,1% diari. De fet, en l'informe de Sanitat d'aquest divendres la incidència en majors de 65 anys ha avançat 13 punts respecte a dimarts, amb 168 casos.

Respecte al primer cas de grip aviària en humans a Espanya, la ministra ha assegurat que "és molt poc freqüent". A més, aquest cas es tracta d'un treballador d’una granja avícola que no ha necessitat ingrés hospitalari.

També et pot interessar

stats