És encara necessària la mascareta?

Ara mateix el seu ús és només obligatori als centres sanitaris i en el transport públic, però les bones xifres epidemiològiques obrin el debat entre els experts

Darias posa en mans dels experts la continuïtat de les mascaretes, encara que hi ha diversitat d'opinions / À Punt NTC

Les bones xifres epidemiològiques de les últimes setmanes han obert el debat entre els experts. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, deixa en mans d’aquests la continuïtat de l'ús de la mascareta en el transport públic. I és que, tal com ha recordat la ministra, totes les mesures que s'han aplicat durant la pandèmia de coronavirus s'han aprovat a proposta de les veus "expertes" que han assessorat i assessoren el Ministeri i les comunitats autònomes.

“Ara mateix, la mascareta només és obligatòria als centres de salut, als centres sociosanitaris i en els transports públics. En aquest últim cas, s'explica a causa de l’alta concentració de persones que hi ha en un espai molt reduït durant un trajecte llarg”, ha declarat la ministra al Congrés.

Però no hi ha unanimitat entre la comunitat científica. Hi ha qui considera que té poc sentit mantenir-la, mentre que altres creuen que, de cara a l'hivern, serà clau tornar a utilitzar-la en espais tancats. Patricia Guillén, catedràtica d’Epidemiologia de la Universitat Europea, considera que la mascareta és només necessària en el sector mèdic, però que el seu ús en altres àmbits com el del transport públic “no té sentit”. En canvi, José Ramón Martínez, president de l’Associació d’Infermeria Comunitària, opina que no és el moment de llevar-la, ja que ens fa recordar “que el virus continua entre nosaltres”.

En aquests moments, Espanya és, al costat d'Alemanya, Itàlia, Àustria i Xipre, dels únics països de la Unió Europea on es manté l'obligatorietat de la mascareta en el transport públic.

També et pot interessar

stats