Sanitat obligarà a dur mascaretes en transports públics fins que els experts diguen el contrari

Carolina Darias ha contestat una pregunta d'un diputat de Ciutadans que demanava la fi d'aquesta mesura

L'ús de les màscares és obligatori en els transports públics
L'ús de les mascaretes és obligatori en el transport públic

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat en el ple del Congrés, una pregunta formulada pel diputat del Grup Parlamentari de Ciutadans, Guillermo Díaz, que es mantindrà l'obligatorietat de l'ús de les màscares en el transport públic fins que els experts diguen el contrari.

I és que, tal com ha recordat la ministra, totes les mesures que s'han aplicat durant la pandèmia de coronavirus s'han aprovat a proposta de les veus "expertes" que han assessorat, i assessoren, al Ministeri i a les comunitats autònomes.

"Estem en una situació epidemiològica bona per la gestió realitzada pel govern al costat de les comunitats autònomes. En tota la pandèmia ha sigut clau la proposta de les veus expertes i totes les mesures han comptat amb el consens i s'han aprovat des de la cogovernança", ha asseverat Darias.

En aquest sentit, la ministra ha recordat que actualment l'ús de les màscares és obligat en els transports públics per l'"alta concentració de persones en espais molt reduïts i sense la ventilació adequada". "Demanem que se sume a allò que els experts, que han sigut claus al llarg de la pandèmia, diuen i no s'atribuïsquen mèrits que no li corresponen", ha dit Darias al diputat de Ciutadans.

I és que, durant la seua intervenció Díaz ha comentat que va ser el seu partit el que "va convéncer" el govern per a llevar l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes al carrer i en espais tancats, i li ha recordat que països com Portugal, França, Bèlgica, Dinamarca o el Regne Unit, entre altres, ja no obliguen a portar-les en el transport públic i "no ha passat gens dolent".

"Imposar una mesura no necessària fa ja molt més dany que el que evita i la covid ja és lleu en la majoria dels casos", ha emfatitzat Díaz en la cambra baixa, a la qual cosa la ministra ha insistit que la gestió de la pandèmia continuarà realitzant-se sobre la base del que recomanen els experts, motiu pel qual Espanya ha rebut el reconeixement de la regió europea de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

També et pot interessar

stats