Estudiants de la UPV dissenyen un sistema per a produir energia eòlica a casa

El projecte EOGU va obtindre el primer premi nacional en la competició d’idees de negoci renovables ClimateLaunchpad de la UE.

Recreació en 3D del prototip dissenyat per l'equip de la Universitat Politècnica de València
Recreació en 3D del prototip dissenyat per l'equip de la Universitat Politècnica de València / ClimateLaunchpad

Produir energia eòlica a casa. Aquest és el repte que s’han proposat uns estudiants de la Universitat Politècnica de València amb un artefacte de microturbines, complementari dels tradicionals panells solars, amb el qual volen revolucionar el mercat de les energies renovables.

L’equip calcula que amb un panell d’un metre quadrat d’aquestes microturbines es podria generar prou energia eòlica per a abastir les necessitats d’una família durant un any, segons explica Andreu Giménez, un dels responsables del projecte EUOGU. 

El disseny està pensat per a col·locar-se en entorns urbans i aprofitar espais en les terrasses dels edificis, amb un impacte visual mínim.

La proposta va obtindre el primer premi nacional en la competició d’idees de negoci renovables ClimateLaunchpad, la principal iniciativa d’innovació en canvi climàtic de la Unió Europea, i va passar a la fase internacional de la competició. 

L’equip estudia la pròxima comercialització de la idea, amb un preu aproximat de 800 euros per panell. En una primera fase es provarà als edificis d’oficines, amb l’objectiu final de colonitzar les teulades de les cases.

També et pot interessar

stats