Els especialistes auguren plagues de mosquits fins a principis de novembre

Les últimes pluges torrencials i les previsions s'han complit. A les zones costaneres de les comarques del nord els veïns continuen patint cada dia les molèsties de les picades

Els especialistes auguren plagues de mosquits fins a principis de novembre
Abel Campos
15 de setembre 2021 - 21:29

Els experts van augurar fa unes setmanes una explosió massiva de mosquits després de les darreres pluges torrencials. Ara les previsions s'han complit. Una plaga que està fent la vida impossible als estiuejants i residents de les zones costaneres de les comarques del nord i també a l'Horta de València.

L'especialista Ricardo Jiménez, catedràtic en Control de Plagues de la Universitat de València, consultat per À Punt, ha augurat que "així estarem fins a principis de novembre".

És una situació molt molesta a la qual encara li queda, com que els aiguamolls costaners continuen inundats, fa calor i humitat. Les brigades de fumigació no arriben a tots els llocs. Per tant, el cicle biològic dels mosquits no va pararà d'ací a poc temps.

Aiguamolls costaners a les comarques del nord
Aiguamolls costaners a les comarques del nord / À Punt NTC

Segons Ricardo Jiménez, l'increment de les temperatures accelera el cicle de reproducció, que és el que va de l'ou a l'insecte adult i per tant, si s'acurta el temps de reproducció, ens trobem amb més reproducció, més mosquits i més picades".

Les femelles piquen perquè necessiten sang per a nodrir uns ous que depositen en l'aigua. I en uns 10 dies ixen nous adults preparats per a picar.

Una veïna mostra les picadures de mosquits
Una veïna mostra les picadures de mosquits / À Punt NTC

Mentre dure aquesta situació, els residents de les zones afectades han de defendre's dels eixams com poden, utilitzant els productes antimosquits disponibles als supermercats, a les farmàcies i a la resta de comerços.

Aquesta proliferació no és nova, és cíclica i està sotmesa a unes condicions meteorològiques que ara són excepcionals per als mosquits femelles.

També et pot interessar

stats