València detecta un focus perillós de mosquits a Pinedo

El consistori estudia sancionar el terreny privat en què s'han localitzat els insectes per no combatre la plaga

Plaga de mosuits
Tractament per a combatre plagues de mosquits

Malgrat els treballs de control de l'Ajuntament de València, els mosquits sempre apareixen, sobretot als voltants de l'Albufera i a la marjal a l'estiu. Ricardo Acosta, delegat de Laboratoris Lokímica, explica que es va haver de fer un tractament d'emergència en un camp privat a Pinedo (València) en detectar-se un focus perillós d'aquests insectes. A més, s'està investigant de qui són els terrenys, se n'exigirà el manteniment i s'estudia la possibilitat de sanció.

Als terrenys municipals, per a combatre les plagues de mosquits, fan ús de tractaments biològics i selectius i utilitzen drons per a localitzar nous focus. També compten amb l'ajuda de peixos depredadors de larves de mosquits, ja que en són moltes els últims dies de pluges estiuenques.

Cada setmana l'empresa encarregada revisa els 300 focus de mosquits que hi ha catalogats en terrenys municipals. Ara intenten conscienciar també la ciutadania perquè presten atenció en els seus entorns privats.

Des de la Regidoria de Sanitat s'ha fet una tasca de conscienciació ciutadana i educació ambiental per a evitar l'acumulació d'aigua i zones brutes.

També et pot interessar

stats