Primera gran propagació a l'estiu de mosquits de marjal, comú i tigre a les comarques del nord

La Diputació de Castelló i els ajuntaments afectats per les últimes pluges intensifiquen les fumigacions pel fet que en pocs dies s'espera eclosió massiva de les larves dels mosquits

Mostra de larves de mosquits arreplegada a una marjal
Mostra de larves de mosquits arreplegada en una marjal / À Punt NTC
Abel Campos
06 de setembre 2021 - 17:12

A les comarques del nord, la Diputació Provincial de Castelló i els ajuntaments dels municipis afectats per les últimes pluges intensifiquen les fumigacions. Tracten d'evitar que es desenvolupen les larves dels mosquits, ja que en pocs dies se n'espera una eclosió massiva.

El motiu és que l'aigua estancada i les elevades temperatures són el còctel perfecte per a la proliferació de milions de mosquits. Això és precisament el que està passant al llarg de la franja costanera de les comarques del nord.

Els tècnics estan detectant una gran explosió de larves a les marjals. Aquesta imatge n'es un exemple. De moment els treballs de fumigació són terrestres, però l'extensió afectada és tan gran que tractar la zona només per terra no frenarà l'enorme explosió de naixements de mosquits que s'espera d'ací a pocs dies.

A l'espera de l'autorització per a fer un tractament aeri

L'empresa encarregada de controlar-la assegura que no dona l'abast perquè la zona inundada és molt extensa. Leonor Amorós, la delegada de Lokímica a Castelló, ha explicat a À Punt que tenen capacitat per a fer tractaments terrestres, però estan a l'espera que arribe l'autorització de la Diputació Provincial de Castelló per a fer un tractament aeri.

Els mosquits ponen els ous en qualsevol receptacle amb aigua. Per tant, la col·laboració ciutadana és clau, ja que vora el 80% dels focus s'han localitzat en terrenys privats. Segons Ricardo Jiménez, catedràtic de Control de Plagues de la Universitat de València, les larves tenen un cicle molt ràpid.

Després de les pluges torrencials, la primera gran propagació de mosquits de marjal, comú i tigre està a punt d'eixir i, de moment, el control terrestre ja no dona l'abast.

També et pot interessar

stats