Plaga de mosquits a l'Horta Nord

Ajuntaments com el del Puig de Santa Maria i el de Puçol han triplicat la campanya de fumigació, però alguns també han demanat a la Diputació de València una fumigació més general

L'Horta Nord pateix des de fa dies una plaga de mosquits que afecta la població
Paco Morrió
José Vicente Cebrián
13 de setembre 2021 - 17:41

L'Horta Nord pateix des de fa dies una plaga de mosquits que afecta la població i altera els hàbits diaris. Les tronades i les altes temperatures han provocat una explosió d'insectes. Alguns ajuntaments han demanat fins i tot ajuda a la Diputació de València per tal d'erradicar-los.

Una de les àrees més afectades és la platja de Puçol, on cada nit els veïns intenten disfrutar de la fresca, però acaba convertint-se en un infern. Segons ha explicat Marta Vicente, del restaurant El Turco, "va arribar un núvol de mosquits i van entrar tots dins del bar. Algunes persones diuen que han esgotat les existències de citronel·lal a les botigues. Altres recorren a solucions menys populars i conegudes com és l’essència de l'arbre de te, un producte que diuen que és "molt efectiu" i es troba als comerços.

L' aigua estancada i les elevades temperatures son determinants en les plagues de mosquits
L' aigua estancada i les elevades temperatures son determinants en les plagues de mosquits / À Punt NTC

Les últimes tempestes -que han generat punts d'aigua estancada- junt amb les elevades temperatures han sigut el còctel perfecte aquestes últimes setmanes perquè hagen proliferat milions de mosquits. Una situació que ha impedit a alguns llauradors fins i tot anar a l’horta.

Ajuntaments com els del Puig de Santa Maria i de Puçol han ampliat i han triplicat la campanya de fumigació, com ha explicat Fernando Checa, el regidor de Manteniment Urbà del Puig. 

L’alcadessa de Puçol, Paz Carceller, per la seua part, ha demanat a la Diputació de València una fumigació més general. Una solució com la que recentment han fet les comarques del nord, per tal d'evitar que es desenvolupen les larves de mosquit.

També et pot interessar

stats