Espanya admetrà passatgers del Regne Unit només amb certificat de vacunació

Les proves diagnòstiques negatives de Covid-19 o haver superat la malaltia no seran vàlides per a entrar al país

Imatge d'arxiu de l'aeroport d'El Prat de Barcelona
Imatge d'arxiu de l'aeroport del Prat de Barcelona / David Zorrakino | Europa Press

A partir de l'1 de desembre Espanya només permetrà l'entrada de persones procedents de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord, amb certificat de vacunació i no amb proves diagnòstiques negatives de covid o d'haver superat la malaltia com admetia fins ara.

Així consta en una disposició general del Ministeri de l'Interior publicada aquest dissabte en el Butlletí Oficial de l'Estat. Modifica els criteris per a l'aplicació de la restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea i països associats Schengen amb motiu de la crisi sanitària.

La resolució suprimeix Namíbia de la llista de tercers països que estan exempts d'aquestes restriccions perquè està entre els països amb què la UE considera que cal augmentar les precaucions.

D'altra banda, els estats que no es veuen afectats per aquestes restriccions són l'Argentina, Austràlia, Bahrain, el Canadà, Xile, Colòmbia, Indonèsia, Jordània, Kuwait, Nova Zelanda, el Perú, Qatar, Ruanda, l'Aràbia Saudita, Corea del Sud, els Emirats Àrabs Units, l'Uruguai i la Xina, a més de les regions xineses de Hong Kong i Macau, i Taiwan.

El departament que dirigeix Fernando Grande-Marlaska estableix en l'orde que "l'aparició de noves variants obliga en aquests moments a incrementar les restriccions de viatge".

La disposició general que afecta la Gran Bretanya i Irlanda del Nord tindrà efecte des de les 00:00 hores de l'1 de desembre del 2021 i la que es refereix als països no afectats per les restriccions entra en vigor aquest dissabte.

També et pot interessar

stats