Les escoles oficials d'idiomes valencianes s'alcen contra les retallades del Consell

Els centres estimen que l'eliminació de 244 grups, com pretén Educació, provocarà la desaparició de 71 llocs de treball

Manifestació a les portes de l'EOI de València-Saïdia, este dimecres
Manifestació a les portes de l'EOI de València-Saïdia, este dimecres / STEPV

Les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) de la Comunitat Valenciana s'han concentrat este dimecres a les portes del centre de València-Saïdia per a protestar contra les retallades anunciades per la Conselleria d'Educació en el pressupost destinat a la formació en estos centres.

Les mobilitzacions s'han estés durant les últimes setmanes en les tres províncies per a exigir al departament liderat pel conseller José Antonio Rovira que faça un pas arrere en la intenció d'eliminar 244 grups d'idiomes. Una tisorada que, segons estimen les escoles d'idiomes, comportarà la pèrdua de 71 llocs de treball.

L'EOI València-Saïdia fa una crida a la participació de cara a les pròximes concentracions convocades, que tindran lloc els dimecres 15, 22 i 29 i els dijous 9, 16 i 30 de maig a les 11:40 h i a les 18:40 h a l'entrada de la institució educativa.

Laura Cardona, professora de grec modern, ha explicat que ja treballa a mitja jornada i, si eliminen els seus grups, es quedaria sense faena. Ha manifestat l'impacte que això tindria no sols en el professorat, sinó també en l'alumnat: "Ajuntarien els meus grups amb uns altres i hi hauria grups amb nivells diferents per a prescindir del meu treball".

La protesta advoca per un ensenyament públic, de qualitat i presencial. I, segons ha afirmat Marisa, professora de francés, "no estan en contra de l'ensenyament en línia": "També és una opció molt vàlida, però no a costa de la presencialitat" ha argumentat.

També et pot interessar

stats