Rovira, sobre les EOI: “És totalment fals que comencen les retallades”

El conseller d’Educació ha explicat que s’han reduït “alguns grups que no eren necessaris”

José Antonio Rovira, conseller d'Educació, aquest dimecres a les Corts / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
17 d'abril 2024 - 13:03 Actualitzat: 17 d'abril 2024 - 14:44

El conseller d'Educació, José Antonio Rovira, ha assegurat aquest dimecres des de les Corts que "és totalment fals que comencen les retallades" a les escoles oficials d'idiomes (EOI), com han denunciat alguns centres i l'STEPV, el principal sindicat en l'àmbit educatiu.

Rovira ha recordat que, segons dades del departament que encapçala, en el present curs es van oferir un total de 94.089 places entre grups d'ensenyament formal i complementaris. No obstant això, la matrícula total va ser de 56.922 alumnes, la qual cosa representa el 61% d'ocupació sobre oferta. A més, ha remarcat que hi ha una mitjana d'abandó del 32%.

Així, el conseller ha posat com a exemple l'àrab o el rus, on el percentatge de places sense cobrir seria del 71% i el romanés, amb una taxa del 82%. "Quina necessitat hi ha de mantindre aquesta àmplia oferta que no es cobreix?", s'ha preguntat Rovira, que ha emfasitzat que "no s'ha eliminat cap idioma" i emmarca els canvis en una "reordenació".

Quant a l'espanyol per a persones estrangeres, la Conselleria s'ha compromés a assumir la totalitat de la demanda, que s'impartirà en escoles permanents d'adults. En altres llengües, però, s'han "reduït alguns grups perquè no eren necessaris". Rovira ha deixat una altra pregunta a l'aire abans d'acabar la intervenció davant els mitjans: "Era el desig contractar gent encara que no hi haguera alumnes? No ho sé".

L'STEPV ha convocat concentracions davant de la Conselleria d'Educació i les EOI de Castelló de la Plana i Alacant aquest dimecres en contra de les "retallades en les EOI", que xifren en 244 grups, 8.450 places d’alumnat i 61 docents menys.

També et pot interessar

stats