Escoles i instituts no es plantegen llevar la calefacció

Els centres esperen que la fi de les normes covid els ajude a fer un ús responsable de la calefacció

Escoles i instituts no es plantegen llevar la calefacció / À Punt NTC

A les escoles i instituts valencians confien, de moment, de poder fer front a la factura energètica sense haver de prendre mesures dràstiques. Els rebuts s'han multiplicat per dos o per tres, i esperen que la fi de les normes covid, que obligaven a deixar obertes les finestres, els ajude a fer un ús responsable de la calefacció.

A l’escola municipal Santiago Grisolía de València han començat el curs amb pèrgoles solars al pati i panells solars al sostre de les aules. Fins ara estaven pagant al voltant de 7.000 euros a l'any en llum i aquesta instal·lació els permetrà un estalvi considerable. El director del centre, Rubén Domínguez, assegura que també analitzaran aquest procés d’estalvi energètic amb l’alumnat. “No deixa de tindre una part didàctica”, ha dit.

Les despeses energètiques, de llum o calefacció, de les escoles públiques són a càrrec dels consistoris de cada municipi. A la ciutat de València només en electricitat han augmentat la partida enguany més de 900.000 euros. “S’ha d’exigir que siguen eficients, però evidentment en una situació de fred, no deixarem els xiquets i les xiquetes en una situació que climàticament no siga l'apropiada", ha sentenciat el regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán. 

Però pel que fa a la calefacció, els centres esperen fins i tot estalviar després d'haver-se llevat la mesura anticovid de finestres obertes. De fet, aquest mateix curs la Conselleria d'Educació ha posat en marxa el programa Zero, per a instal·lar panells solars en 114 instituts de 71 municipis valencians, que esperen reduir en vora 7 milions d’euros la factura de la llum.

També et pot interessar

stats