Entra en vigor el tancament perimetral pel pont de Sant Josep a les set comunitats autònomes on el 19 és festiu

Es reforçaran els controls a les carreteres, aeroports i estacions i es demana als alcaldes la suspensió de qualsevol acte que comporte aglomeracions.

Tancament perimetral comunitats
Durant el pont de Sant Josep es reforçaran els controls a les carreteres, els aeroports i les estacions d'autobusos / Manuel Bruque (Efe) / Arxiu

Aquest dimecres ha entrat en vigor el tancament perimetral pel pont de Sant Josep a les 7 comunitats autònomes on el 19 és festiu, entre les quals hi ha la Comunitat Valenciana, on el tancament és una realitat des de fa mesos. Múrcia, Madrid, Extremadura, el País Basc, Galícia i Navarra, on també és festiu el 19 de maç, Dia del Pare, són altres territoris on no es podrà entrar ni eixir sense causa justificada fins diumenge que ve, 21 de març, inclòs.

És una mesura de compliment obligatori segons es va aprovar pel ple del consell interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Després del Pont de Sant Josep, d'ací a dues setmanes totes les comunitats tornaran a tancar-se, llevat de les Illes Balears i les Canàries. A la Comunitat Valenciana el tancament es prorroga almenys fins al dilluns de Sant Vicent, és a dir, fins al 12 d'abril.

En aquestes set regions la mobilitat nocturna es limitarà com a màxim entre les 23:00 hores i les 06:00 hores. A la Comunitat Valenciana el toc de queda està fixat a les 22:00 hores. A més, segueixen altres restriccions en vigor com les reunions a un màxim de quatre persones als espais públics, llevat que es tracte de convivents. Als espais privats, les reunions es limiten a convivents. El comerç pot obrir fins a les huit de la vesprada i la restauració fins a les sis de la vesprada, amb les terrasses al 100% de capacitat i els interiors al 30% de l'aforament.

S'extremen les mesures de control

No es pot ni entrar ni eixir i anem cap a uns dies complicats en què haurien d'haver-se celebrat les Falles. Per això es reforçaran els controls a les carreteres, als aeroports i a les estacions d'autobusos durant el pont de Sant Josep. També se sol·licita als alcaldes que demanen la suspensió de qualsevol acte civil o religiós que implique la possibilitat que hi haja aglomeracions.

Per a coordinar l'actuació de les forces de seguretat i garantir el compliment d'aquesta restricció, aquest matí hi ha hagut una reunió de coordinació de seguretat de mesures Covid a la qual han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig; la delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; la consellera d'Interior Gabriela Bravo, i els representants policials i de la Guàrdia Civil. El cap del Consell torna a insistir que és clau limitar al màxim la mobilitat per a no repetir les errades de Nadal.

Allau de reserves a l'interior

Mentrestant, els allotjaments rurals estan rebent una allau de reserves per al pont de Sant Josep. Aquestes festes reactiven l'economia dels municipis d'interior després d'una llarga parada per la tercera onada. Els hotels i la restauració comencen la temporada amb optimisme i el compliment estricte de les mesures sanitàries és la millor benvinguda per als primers clients de l'any, principalment parelles i famílies.

La gent del poble agraeix l'arribada de turistes, però els demanen precaució i que seguisquen totes les recomanacions. La coincidència del pont festiu amb la relaxació de les mesures sanitàries posa en perill la recuperació de les xifres de la pandèmia.

També et pot interessar

stats