Entra en funcionament el depòsit de tempestes del Saler que evitarà l’abocament d'aigües contaminades a l'Albufera

Catalá anuncia l'inici dels tràmits per a la construcció d'un altre depòsit de tempestes per a la Malva-rosa

L'alcaldessa de València, María José Catalá, visita el depòsit de tempestes del Saler
L'alcaldessa de València, María José Catalá, visita el depòsit de tempestes del Saler / José Jordán (Europa Press)

El depòsit de tempestes del Saler que evitarà l'abocament d'aigües contaminades a l'Albufera ha entrat en funcionament este dilluns. L'alcaldessa de València, María José Catalá, que ha visitat la instal·lació per la seua posada en marxa, ha destacat la necessitat de comptar amb esta infraestructura “fonamental per a cuidar i protegir l'Albufera”.

La primera edil ha afirmat que eixe depòsit de tempestes ha suposat una inversió de 2,4 milions d'euros i ha permés que “en els últims episodis de pluges s'haja aconseguit abocar zero d'aigües contaminades a l'Albufera”. “S'han evitat 1.064 metres cúbics d'abocaments contaminants al llac”, ha precisat.

Catalá ha anunciat també l'inici dels tràmits per a la construcció d'un depòsit per a la Malva-rosa. Una dotació que, ha dit, “permetrà cobrir i millorar la qualitat de les aigües de les platges de la zona nord de la ciutat". En la visita han participat també el regidor de Cicle Integral de l'Aigua, Carlos Mundina, i l'alcaldessa pedània del Saler, Blanca Vilches.

D’esta manera, l’alcaldessa ha exposat que l’actuació s'emmarca “en l'estratègia de sostenibilitat del govern municipal a València”, en línia amb la Capitalitat Verda Europea que la ciutat ostenta en 2024. Ha subratllat que “ser Capital Verda Europea no només és un reconeixement per a posar en una vitrina, sinó un exercici de responsabilitat que ha d'anar acompanyat d'obres, millores i inversions”.

El depòsit de tempestes del Saler té una capacitat d'emmagatzematge de 980 metres cúbics i 1.250 d'emergència. Esta infraestructura subterrània disposa de bombes antiembossament que permeten el desbloqueig automàtic d’elements com tovalloletes.

També et pot interessar

stats