Antonio García (València Capital Verda Europea): “El camí a la sostenibilitat és fàcil de fer, s’ha de fer sense radicalismes”

El director general calcula que l’Ajuntament i Generalitat poden arribar a un 7 o un 10% de la descarbonització de la ciutat el 2030 i la resta recau sobre empreses i ciutadania

Antonio García, directo general de la Capitalitat Verda Europea de València el 2024 / À Punt NTC

Antonio García, director general de la Capitalitat Verda Europea 2024 de València, ha valorat positivament els primers mesos per la "molt bona acollida" i ha assegurat que les accions que s'han pres "canviaran encara més la fisonomia de la ciutat de cara al futur". Així ho ha explicat este dilluns en una entrevista en Les notícies del matí.

García ha remarcat que "el camí a la sostenibilitat és fàcil de fer, s’ha de fer sense radicalismes” i ha destacat la importància de la col·laboració del teixit empresarial i les persones a títol individual per a assolir l'objectiu de ser una ciutat climàticament neutra el 2030. En esta línia, calcula que les accions de l'Ajuntament i la Generalitat podrien arribar a un 7 o un 10% de la descarbonització de València i la resta recau sobre empreses i ciutadania.

El director general ha admés que "no sap si València està preparada o no" per a complir amb este compromís, però que malgrat que la crisi econòmica la ciutat no ha ajornat fins al 2035 el termini establert, com han fet altres urbs seleccionades per la Comissió Europea en la Missió de 100 Ciutats Intel·ligents i Climàticament Neutres. Esta és una fita "molt complexa" ha dit, però "d'on partim i els reptes i compromisos assumits són per a tractar d'arribar en condicions".

Pel que fa al paper del teixit empresarial valencià, García ha posat l'accent en el fet que moltes companyies estan ajudant a plantar arbres en la ciutat i ha xifrat en més de 4.000 els escocells buits a l'inici de la legislatura. Tot i que ha remarcat que "per suposat" que açò ho pot fer el consistori, ha subratllat que hi ha molta voluntat de col·laborar, també per part d'associacions veïnals.

En relació amb els posicionaments sobre el canvi climàtic del soci minoritari del govern municipal, Vox, les emmarca en "el joc de la política" i posa el focus en les accions. Així, ha recordat que les polèmiques declaracions del regidor delegat de Devesa-Albufera, José Gosálbez, sobre "alarmisme climàtic o religió climàtica" es van produir dies abans de les eleccions autonòmiques gallegues. García ha emfatitzat que este regidor "no para de fer accions que van relacionades directament amb la capital verda europea".

També et pot interessar

stats