Tempestes puntualment fortes agranen la Comunitat Valenciana de l’interior al litoral

Les pluges han descarregat amb força a Villena (37,6 l/m²), Requena (37,2 l/m²) i Aiora (33,5 l/m²)

Vista de la càmera d'Avamet a la pluja en Casas del Río
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
10 de juny 2024 - 19:21 Actualitzat: 10 de juny 2024 - 21:38

La inestabilitat meteorològica es manté a la Comunitat Valenciana. Després d’un matí amb ruixats puntuals a l'interior nord, este dilluns a la vesprada les tempestes s’estan desplaçant de l’interior al litoral de gran part del territori. 

Són pluges intenses que van acompanyades de llamps i amb una altra probabilitat de granís. En estos moments es concentren al centre, però s’espera que les més fortes es registren a última hora de la vesprada a l’interior sud. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha explicat que han caigut molts llamps a l'interior de València, sobretot al sud de la província. Dels 912 llamps que ha registrat la Comunitat Valenciana fins a les 20:30 hores, 620 han caigut a València, 238 a Alacant i 64 a Castelló.

Amb dades de l'Avamet de les 21:30 hores, les localitats que més pluja han acumulat al llarg del dia són Beniarrés (49,6 l/m²), Ontinyent (48,4 l/m²), Villena (44,2 l/m²), la Font de la Figuera (40,0 l/m²) i Requena (39,8 l/m²), que dissabte també va superar els 30 l/m² en només un dia. 

El Centre de Coordinació d’Emergències ha informat que el Consorci Provincial de Bombers d’Alacant ha dut a terme quatre serveis a la zona de Villena per vent i pluja, mentre que els de València han rebut avisos per llamps, però no hi han hagut d’intervindre. 

L’Agència Estatal de Meteorologia ha establit per a la vesprada d’este dilluns l'avís taronja per precipitacions acumulades que poden arribar a 40 litres per metre quadrat en una hora a l'interior nord i sud de València. A més, hi ha avís groc per tempestes a l'interior d'Alacant i a l'interior sud de Castelló per pluges que poden fregar els 30 litres per metre quadrat.

Esta situació inestable que es va iniciar el cap de setmana es mantindrà demà, amb altra probabilitat de precipitacions, que poden ser puntualment fortes al litoral central valencià. A la vesprada, creixeran les tempestes en punts de la meitat sud del territori valencià. 

També et pot interessar

stats