Empar Marco: "La informació d'À Punt sobre l'Aquarius fou precisa, rigorosa i respectuosa amb els refugiats"

L'SAMC tindrà 357 persones treballant-hi l'1 de juliol i la societat obrirà noves borses de treball per a cobrir places.

La directora general de la SAMC, Empar Marco, durant la compareixença a les Corts
La directora general de la SAMC, Empar Marco, durant la compareixença a les Corts / Corts Valencianes

La directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC), Empar Marco, ha descrit com a "precisa, rigorosa, de qualitat i respectuosa amb els refugiats" la informació que els mitjans de comunicació d'À Punt Mèdia van oferir sobre l'arribada de les persones migrants que diumenge passat van desembarcar de l'Aquarius i de dos vaixells de guerra de la Marina italiana al port de València.

Marco, que ha comparegut en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual de les Corts, ha afirmat que no es va considerar imprescindible fer un directe per a la televisió en el moment de l'arribada dels vaixells. Els portaveus en la comissió del Grup Popular, Jorge Bellver; el de Ciutadans, Antonio Subiela, i el de Podem, Antonio Montiel, han qüestionat aquesta decisió. "Haurà d'explicar perquè l'espai públic de comunicació dels valencians no va donar en directe l'arribada del vaixell", ha preguntat Jorge Bellver. Per al portaveu de Podem, "va haver una clara falta de planificació" i el representat de Ciutadans també li ha demanat explicacions.

La directora general ha explicat que À Punt va donar dissabte una informació continuada del trasllat dels migrants fins al port de València. "I diumenge vam estar informant des de primera hora del matí en el web apuntmedia.es, en la ràdio amb connexions en directe en tots els butlletins horaris i àmpliament en els informatius del migdia i de la nit. A vostés els pot semblar poca, a mi em sembla precisa, rigorosa i de qualitat", ha reiterat.

La TV d'À Punt ha complit amb les expectatives

En la seua intervenció, Empar Marco ha posat en valor el començament el passat 10 juny de les emissions regulars d'À Punt Mèdia. "Totes les finestres d'À Punt Mèdia estan ja en funcionament i l'inici de les emissions de la televisió han cobert les expectatives", ha considerat Marco. "La primera graella de continguts és tota una declaració d'intencions i hi ha informatius que permeten conéixer la nostra actualitat, vertebrant i donant veu a la societat valenciana; en aquests primers dies d'emissió s'han produït notícies importants i la redacció ha sabut reaccionar amb professionalitat i nivell; també la ràdio, amb l'informatiu del matí s'ha consolidat i els butlletins", ha emfatitzat. De fet, ha avançat que la previsió és que al setembre estiga completa la graella de la ràdio.

Les app estaran a punt esta setmana

No obstant això, ha admés certes "dificultats" per a la implementació de les aplicacions mòbils i tauletes tant per al públic generalista com per a l'infantil per un problema amb el proveïdor que "no serveix amb condicions el treball encomanat". Tot i això, ha avançat que aquesta setmana presentaran l'eina per al públic en general i "en breu" per a l'infantil.

Empar Marco ha reconegut que no està "satisfeta" amb el servei que es presta per a les persones amb discapacitat visual i auditiva a causa de la "falta de temps". "Volem ser uns mitjans de comunicació públics i inclusius i el nostre compromís és incorporar els sistemes més avançats i en el menor temps possible per a cobrir les seues necessitats", ha afirmat, per a valorar "la comprensió" dels col·lectius i entitats.

La directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Empar Marco, ha detallat aquest dimarts que la Societat Anònima À Punt comptarà, en data d'1 juliol, amb 357 treballadors, dels quals 289 (el 81%) són extreballadors de l'extinta RTVV i 68 (el 19%) personal que no havia tingut relació amb l'empresa o simplement havien sigut becaris. Marco ha avançat que l'SAMC obrirà noves borses de treball per a cobrir-hi places vacants.

El PP anirà als tribunals per a exigir el dret de rectificació

El diputat del PP Jorge Bellver ha criticat que la televisió no haja atés el seu escrit de rectificació sobre dos informacions que es van donar en el primer informatiu d'À Punt el passat 10 de juny i que en la seua opinió "no eren certes" i feien al·lusió a la seua formació.

En concret, ha indicat que s'hi va dir que el PP va ser l'únic partit que va votar en contra de la llei de creació de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, quan s'havia abstingut, i que estava en contra de la liberalització de l'AP-7.

Sobre això, Marco ha afirmat que ja es va exercir el dret de rectificació perquè en un dels informatius del migdia es va informar que la Diputació de Castelló demanaria al govern central la liberalització de l'AP-7 i que portaria al ple de la corporació provincial una moció per a instar el govern a "prioritzar les infraestructures més importants". A més, ha dit que s'hi va recordar que el 2017, el PP va votar a favor d'una iniciativa a les Corts que s'oposava a prorrogar la concessió de l'AP-7.

També, segons Empar Marco, s'hi va rectificar l'altra informació en un altre informatiu en el qual es destacava que la cadena complia una setmana d'emissions en directe després de l'aprovació de la llei "sense pronunciaments en contra" per la qual cosa entén que les rectificacions "estan fetes". Bellver les ha considerades insuficients i ha dit que el PP anirà als jutjats per a exigir el dret de rectificació.

També et pot interessar

stats