Educació amplia als 16 anys l'edat de cura dels fills perquè els docents demanen una comissió de serveis

La normativa en canviarà la redacció per a donar cobertura a “la diversitat familiar actual”

Fotografia de les oposicions de docents a la Comunitat Valenciana
Fotografia de les oposicions de docents a la Comunitat Valenciana / Europa Press

La Conselleria d'Educació ha proposat este dijous als sindicats ampliar l'edat de cura de fills fins als 16 anys i a “parelles diverses” el procés de les comissions de servei del professorat per al curs 2024-2025. El departament ha presentat hui en la taula sectorial les novetats del pròxim curs per a les comissions de servei amb la finalitat d'afavorir al funcionariat que les sol·liciten, segons detalla la directora general de Personal Docent, Sonia Sancho, en un comunicat.

Entre els motius per a sol·licitar una comissió de servei el pròxim curs s'ampliarà l'edat de cura de fills fins als 16 anys com a aposta per la conciliació de la vida familiar, s'ofereix la possibilitat de sol·licitar centre en el mateix municipi per interés particular i s'amplia la baremació a partir del tercer fill.

Una altra de les novetats és el canvi en la redacció de la normativa per a donar cobertura a “la diversitat familiar actual” i s'acceptarà un certificat del Registre Civil, a més del llibre de família, amb l'objectiu de facilitar el procés a les parelles. També es facilitarà la comissió de servei en cas d'haver-hi una proposta de la unitat de resolució de conflictes.

Així mateix, es contempla la possibilitat d'atenció a familiars de segon grau, certificant-la amb un informe de serveis socials i una declaració responsable; en el cas de la conciliació familiar, es podrà prescindir del requisit de l'empadronament. També s'inclou les víctimes de terrorisme al costat de les de violència de gènere. Finalment, per a prioritzar la transparència en el procés, es baremaran totes les sol·licituds presentades, i s'evitarà així la renovació automàtica, segons informa la Conselleria.

D'altra banda, la directora general de Personal Docent ha indicat que ja ha començat a treballar en les oposicions a mestre amb l'objectiu d'avançar-les respecte a anys anteriors i el procés selectiu s'iniciarà al juny. “Volem adjudicar destins al més prompte possible per a facilitar l'organització dels centres i la conciliació de les persones que obtindran un destí”, ha assenyalat. Per a estes oposicions es comptarà amb 404 tribunals per als 17.201 opositors. 

També et pot interessar

stats