Educació alliberarà els centres d'algunes tasques burocràtiques per a reduir la saturació davant de la covid

Els responsables de la Conselleria convoquen una reunió d'urgència arran de les crítiques de l'Stepv pel fet que directors i professorat estan saturats per les noves càrregues de treball

Un aula
Una aula / À Punt NTC

Els responsables de la Conselleria d'Educació han convocat aquest dijous una reunió urgent amb els sindicats de l'ensenyament. En la reunió, el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, ha assegurat que dilluns alliberarà els centres educatius d'algunes tasques burocràtiques per a reduir la saturació davant de la covid.

La reunió ha tingut lloc poques hores després que el sindicat Stepv alertara aquest dimecres que ha rebut "nombroses queixes" de directors de centres educatius i professorat que estan desbordats per la situació actual. La gestió de la vacunació dels xiquets i xiquetes, dels nous protocols, de les baixes del personal i dels estudiants i de tota la burocràcia situen molts professionals al límit.

"Hem demanat la unificació de criteris, perquè tots els centres escolars fem les mateixes actuacions", ha afegit Quina Barba, presidenta de l'Associació de Directors i Directores d'Infantil i Primària.

Durant la reunió, s'ha acordat comunicar a tots els departaments de salut i a tots els pediatres que apliquen el protocol de forma homogènia. D'altra banda, aquest dijous també s'ha reunit la taula sectorial d'educació, on els sindicats s'han posicionat en el mateix sentit. 

L'Stepv ha valorat el compromís d'Educació d'alliberar els centres. El sindicat, en un comunicat, ha remarcat que el secretari autonòmic d'Educació "s'ha compromés a establir moratòries en 26 aspectes burocràtics que imposa la normativa actual". 

També et pot interessar

stats