La dona assassinada a Alzira és la primera víctima de violència masclista a la Comunitat Valenciana de l’any

El Ministeri d’Igualtat ha confirmat aquest dimecres que el seu assassinat a mans, presumptament, del seu marit, és un cas de violència de gènere

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

El Ministeri d'Igualtat ha confirmat com a crim masclista l'assassinat d'una dona de 52 anys el passat 7 de juny a Alzira (Ribera Alta), presumptament a mans de la seua parella. Es tracta del primer assassinat masclista del 2022 a la Comunitat Valenciana.

La delegació del govern contra la violència de gènere mantenia el cas en investigació des que el marit de la víctima i presumpte assassí es va fugar després del crim. Després de ser detingut el passat divendres 24, aquest dilluns el jutjat d’instrucció número 7 d’Alzira va decretar el seu ingrés a la presó provisional comunicada i sense fiança.

Amb la confirmació d'aquest cas, el nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya ascendeix a 22 el 2022 i a 1.152 des de 2003, quan es van començar a recopilar dades.

Tant Montero com la delegada del govern contra la violència de gènere, Victoria Rosell, han expressat en un comunicat la seua més absoluta condemna i rebuig a aquest assassinat masclista, a més de traslladar tot el seu suport als familiars i amics de la dona.

Montero i Rosell han reclamat "tots els esforços des de les institucions, administracions i el conjunt de la societat per a arribar a temps i evitar més morts".

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual que el correu 016-online@igualdad.gob.es; també es para atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600000016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10.

En una situació d'emergència, es pot telefonar al 112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062), i en cas de no poder cridar es pot recórrer a l'aplicació Alertcops, des de la qual s'envia un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats