Divisió en l’Ajuntament de Villena per la instal·lació de plantes fotovoltaiques

Els Verds han demanat una moratòria a les peticions, però els socialistes l’han rebutjada

Divisió a l’Ajuntament de Villena per la instal·lació de plantes fotovoltaiques / À Punt NTC

L’equip de govern de l’Ajuntament de Villena (Alt Vinalopó), format per quatre regidors del PSPV i dos d'Els Verds, està dividit a causa de l'allau de peticions per a instal·lar plantes fotovoltaiques al terme municipal.

De fet, Villena és el municipi valencià que ha rebut més peticions per a instal·lar plantes fotovoltaiques al seu territori: 34. Una xifra rècord que ha fet que Els Verds del municipi demanen un moratòria al procés de concessió de llicències perquè consideren que, primer, s’ha d’ordenar el territori. 

La petició s’ha rebutjat aquesta mateixa vesprada quan ha arribat al ple municipal, ja que el PSOE ha votat en contra. Creuen que és preferible continuar les tramitacions que ja s’han iniciat i evitar així possibles reclamacions judicials i econòmiques. A més, advoquen per buscar l’equilibri entre la instal·lació d’inversions i la salvaguarda del medi ambient. 

De moment, l'Ajuntament de Villena ha tramitat els informes de compatibilitat urbanística i ha presentat al·legacions per afeccions paisagístiques o mediambientals. Finalment, seran la Generalitat i el Ministeri per a la Transició Ecològica els que hauran d'autoritzar o denegar cada un dels projectes.

També et pot interessar

stats