Diversos terratrémols de magnitud fins a 4,3 sacsegen Granada

Els danys materials més rellevants es registren a Santa Fe, on ha caigut part de la façana d'un edifici abandonat i en ruïnes.

Diverses persones han eixit al carrer després de sentir els terratrèmols a l'àrea metropolitana de Granada
Diverses persones han eixit al carrer després de sentir els terratrèmols a l'àrea metropolitana de Granada / Miguel Ángel Molina (Efe)

L'àrea metropolitana de Granada ha tornat a tremolar aquest dimarts a la nit, sacsada per diversos terratrémols dels quals tres s'han sentit amb significativa força, en arribar a intensitats de fins a 4,3 en l'escala de Richter, segons l'Institut Geogràfic Nacional. La zona afectada és pràcticament la mateixa que ara fa tres dies va patir un altre sisme de magnitud 4,4 que va deixar danys materials als municipis d'Atarfe i Santa Fe, ubicats al nord-oest de la capital.

El primer dels terratrémols, de magnitud 4,3 i epicentre a Santa Fe, s'ha registrat a les 22:36 hores. Poc després, a les 22:44 hores, s'ha detectat un segon de 4,2 amb epicentre a Cúllar Vega, també a l'àrea metropolitana de Granada. En els dos casos eren molt superficials -zero quilòmetres de profunditat-, cosa que ha contribuït al fet que la població haja sentit el tremolor amb intensitat. El tercer de magnitud rellevant, també amb epicentre a Santa Fe, s'ha produït a les 22:54 hores i, igual que els anteriors, amb una profunditat de zero quilòmetres. Ja a les 23:09 hores s'ha detectat un quart sisme a la mateixa localitat però de menor magnitud, 2,7.

A la ciutat de Granada, on s'han sentit els terratrémols, la Policia Local ha informat que no consten danys personals ni materials, tot i que diversos veïns i veïnes han eixit espantats al carrer. L'alcalde, Luis Salvador, ha demanat a través de Twitter a la població que es quede a casa i tinga precaució amb les xemeneies dels edificis o qualsevol objecte que poguera caure al carrer.

A Santa Fe, un dels municipis més afectats, només s'ha confirmat de moment la caiguda de part de la façana d'un habitatge desocupat del centre històric que estava en ruïnes, segons ha indicat la Policia Local. Per precaució, s'ha desallotjat els inquilins de l'habitatge de davant. Igual que ha passat a la capital, part del veïnat ha eixit al carrer a la recerca d'espais oberts. En altres municipis afectats, com ara Atarfe, tampoc hi ha constància de danys personals ni materials.

La Junta d'Andalusia ha passat la província de Granada a la fase de preemergència del Pla d'Emergència Davant de Risc Sísmic, nivell que es caracteritza pel seguiment instrumental i estudi del fenomen a més de per mesures d'informació a òrgans, autoritats i població. Des que dissabte passat va tindre lloc el sisme de més magnitud, amb 4,4 en l'escala Richter, s'han succeït fins a prop de 200 rèpliques encara que de menor intensitat, llevat dels d'aquesta nit.

També et pot interessar

stats