Cinc pobles desallotjats per la proximitat del foc a la Vall d'Ebo

A hores d'ara són cinc les poblacions del Comtat que han desallotjat: Fageca, Tollos, Famorca, Margarida i l'últim –hui–, Benimassot

Diversos pobles, desallotjats a causa de l'incendi que s'ha originat a la Vall d'Ebo / À Punt NTC

A Tollos viuen aquestes últimes hores amb l'ai al cor. Aquest xicotet municipi del Comtat està desallotjat des d'ahir. La preocupació ara és salvar les cases, perquè el foc avança amb rapidesa per la muntanya, ha cobert de fum tot el municipi i amenaça els habitatges. 

Depenen del vent, que canvia constantment. “Estem vivint des de fa dies aquesta tònica, canvia el vent a la seua manera i a voltes de veritat que fa por”, assegura Fèlix Frau, alcalde de Tollos, que va veure anit que el foc es va quedar a tan sols cent metres de les cases.

Mentrestant a Fageca creix la preocupació. “Hi ha un front al barranc de Malafí que preocupa molt a Tollos i ací perquè pot travessar la serra d’Alfaro”, explica Ismael Vidal, alcalde de Fageca. “Esperem que entre tots ho controlen i que el vent i l'oratge acompanyen”.

Un silenci esgarrifós s'ha instal·lat en aquest municipi, on viuen poc més de cent persones i on estaven a punt de començar les festes patronals. “No ens pensàvem mai que correria tant el foc, però el temps és el que ho controla tot”, continua Vidal. “Una volta passe açò, haurem de seure i fer una profunda reflexió sobre quin és el futur que volem”.

A hores d'ara ja són cinc les poblacions del Comtat que ha calgut desallotjar: Fageca, Tollos, Famorca, Margarida i l'últim –hui–, Benimassot, cobert també per una fumeguera.

També et pot interessar

stats