La Diputació de Castelló reclama la fiscalització diferenciada de l'interior

Josep Martí aposta per potenciar els serveis vinculats a la digitalització als municipis rurals.

La Diputació de Castelló reclama la fiscalització diferenciada de l'interior
La Diputació de Castelló reclama la fiscalització diferenciada de l'interior

El president de la Diputació de Castelló, Josep Martí, ha reclamat una fiscalització diferenciada per als municipis de l'interior. "No té sentit que pague igual algú que vol posar un negoci en un poble de l'interior". Una decisió, ha afegit, que no depén de la institució que presideix. No obstant això, ha assegurat que sí depenen de la Diputació els serveis. En aquest context, Martí ha assenyalat la digitalització com a un camí que pot beneficiar els municipis més menuts de l'interior.

A més, el president de la Diputació ha recordat en la ràdio d'À Punt, que la província de Castelló s'enfronta al gran repte del despoblament. Igualment, ha mencionat entre les seues apostes, l'elaboració d'un pla director de l'aigua que acabe amb els problemes d'abastiment que encara pateixen alguns municipis. Entre els principals reptes també es troba la digitalització de les zones rurals.

Aquests aspectes es tindran ben presents en els pressupostos de 2021. En ells, Martí ha defensat l'aposta de la institució que presideix per la digitalització, la sostenibilitat o el benestar social.

El responsable de la Diputació de Castelló ha recordat també al llarg de l'entrevista que durant la pandèmia, molts municipis d'interior han vist créixer el nombre de veïns censats i que els establiments turístics rurals també han patit menys la forta davallada del sector turístic. El responsable polític espera que la pandèmia siga una nova oportunitat per a aquestes zones.

També et pot interessar

stats