Detinguts onze líders d'una organització paramilitar d'ideologia nazi

L'associació tenia una “caserna general” a Màlaga i també operava des de Castelló, València i Alacant

S'han confiscat deu armes de foc, més de 9.000 cartutxos, precursors d'explosius i nombroses armes prohibides, entre altres
S'han confiscat deu armes de foc, més de 9.000 cartutxos, precursors d'explosius i nombroses armes prohibides, entre d'altres / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització paramilitar d'ideologia nazi amb la detenció d'onze dels líders, i la investigació d'onze membres més, considerats autors dels delictes d'associació il·lícita, injúries a les institucions de l'Estat, atemptat, tinença il·lícita d'armes i foment, promoció i incitació a l'odi, discriminació i violència cap a diversos col·lectius.

Els membres es trobaven repartits en grups per diferents punts de tot l’Estat i feien reunions periòdiques tant físiques com virtuals. L'associació tenia una “caserna general” a Màlaga i també operava des de Castelló, València i Alacant, a banda de nou comunitats autònomes més (Madrid, el País Basc, Andalusia, Navarra, Aragó, Galícia, La Rioja, Castella-la Manxa i Castella i Lleó).

En els huit registres que han tingut lloc a Màlaga i Roquetas de Mar (Almeria), la Guàrdia Civil ha confiscat deu armes de foc, més de 9.000 cartutxos, precursors d'explosius, 34 botelles d'àcid sulfúric i nombroses armes prohibides entre punys americans, kubotanes, navalles automàtiques i esprais de defensa, entre d'altres. Els agents també han trobat nombrosos efectes propagandístics d'ideologia neonazi.

Les investigacions es van iniciar el novembre del 2021, quan la Guàrdia Civil va advertir que un dels líders difonia nombrosos vídeos en línia en els quals es denigrava greument diferents col·lectius, especialment migrants, dones i membres del col·lectiu LGTBI, i es difonia l'odi cap a aquestes persones.

Una autodenominada “orde militar” amb exèrcit propi 

L'administrador tenia un alt nivell d'ascendència dins d'aquests grups virtuals —amb 2.800 seguidors—, i va arribar a manifestar als seguidors la necessitat de crear un “exèrcit” per a “acabar amb el règim establit” i implantar el seu ideari, i a encoratjar-los a acollir-s'hi i convidar-los a armar-se.

En aquest punt, diversos dels seguidors van crear un autodenominat “orde militar” de marcat caràcter supremacista, els líders del qual s'autodefinien com a “capità general” i “comandant”, i “capitans territorials” a escala provincial.

Els líders detinguts van donar les directrius per a “armar-se” i diversos membres van obtindre llicències d'armes i van adquirir rifles, escopetes i pistoles. Al mateix temps, uns altres van comprar armes detonadores de fàcil transformació per a disparar, i armes blanques i prohibides de diversa índole.

També et pot interessar

stats