Sánchez: "Europa s'enfronta a un dilema existencial entre ser exemple de progrés o de l'odi de l'extrema dreta"
El president del govern espanyol i secretari general del PSOE participa en el congrés del Partit Socialdemòcrata d'Alemanya que es celebra aquest cap de setmana a Berlín
El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha manifestat aquest dissabte que Europa s'enfronta a "un dilema existencial" entre ser exemple de progrés o deixar-se emportar per l'odi de l'extrema dreta.
"Volem una Europa que servisca de far per a inspirar el món amb el seu exemple d'integració i progrés? O volem una Europa que s'amague darrere de les trinxeres?", s'ha preguntat durant la seua intervenció en el congrés del Partit Socialdemòcrata d'Alemanya celebrat aquest cap de setmana a Berlín.
Sánchez ha posat el focus en la necessitat d'una Europa que estiga cada vegada més unida i, al mateix temps, que cada vegada siga més oberta. També opina que la dreta tradicional està "imbuïda pel virus de l'odi que cultiva i propaga l'extrema dreta, la qual cosa pot ser letal per a la democràcia".
El president de l'executiu espanyol ha posat en escena "una batalla global" entre la igualtat, representada pel feminisme, o els privilegis del sexisme; entre la justícia social i la desigualtat, o entre el respecte pels drets humans i la barbàrie de la guerra. "Açò és el que està en risc, ací i ara mateix", ha sentenciat Sánchez, que també ha subratllat la necessitat que Europa que "no s'agenolle davant de les elits".
"Ho hem vist en democràcies tan avançades com els Estats Units o el Brasil, i ara ho estem veient a l'Argentina. També ho estem veient a Europa. S'està lliurant una batalla global entre la ciència i el negacionisme", ha concretat.
Sánchez: "Ens enfrontem a un futur complex i incert"
Pedro Sánchez ha aprofitat la cita per a reivindicar els principis de la socialdemocràcia davant d'un futur "complex i incert" i en el qual ja s'albiren les eleccions europees, previstes per a finals del mes de maig del 2024.
A més, ha assenyalat com a reptes de futur la tecnologia, que ha transformat les nostres vides fins a nivells que no comprenem completament; el canvi climàtic, que amenaça el futur dels nostres planetes, i també els conflictes bèl·lics que assolen Ucraïna i Orient Mitjà.
En aquest sentit, ha assenyalat que la desigualtat és "una força corrosiva contra la coexistència i la pau i que l'educació és la millor inversió que una societat pot fer". I en aquest línia ha remarcat davant dels socialistes alemanys que la millor manera de garantir el progrés és continuar defensant els principis de la família política socialista, és a dir la democràcia social: "Estem ací per a promoure un futur amb més justícia social, amb més drets i llibertats, i amb més democràcia", ha conclós.