Detinguts cinc homes per furtar els electrodomèstics d’un edifici en obres d'Alacant

Els arrestats, amb la complicitat d'un treballador, van entrar amb les claus i es van emportar fins a catorze aparells, que després venien en el mercat negre

Un policia amb alguns dels electrodomèstics sostrets que els agents van poder recuperar
Un policia amb alguns dels electrodomèstics sostrets que els agents van poder recuperar / Policia Nacional

Tenia un deute de droga i li va facilitar les claus de l’edifici de vivendes en obres on estava treballant, en la zona de l’Albufereta d’Alacant, perquè poguera furtar els electrodomèstics que anaven a instal·lar-se i cobrar-se els diners que li devia. Era el pla que va traçar un operari d’obra i que ara ha acabat amb la detenció de cinc homes, entre 20 i 43 anys, com a presumptes responsables d’un robatori amb força. En total van furtar fins a catorze electrodomèstics, valorats en més de 4.000 euros, com confirmen des de la Policia Nacional.

Els agents sols han pogut recuperar tres electrodomèstics, dos frigorífics i una llavadora. Els lladres emmagatzemaven els aparells furtats en una altra furgoneta, diferent de la que van usar per a endur-se de les vivendes els electrodomèstics, i els venien en el mercat negre. Els jutjats d’Alacant s’han fet càrrec de la instrucció del robatori.

Els agents van iniciar les investigacions arran de la denúncia del promotor de l’obra, qui sospitava que els autors dels robatoris sabien on es guardaven les claus dels pisos, que estaven a punt d’acabar-se i de lliurar-se als propietaris, perquè les portes havien sigut obertes amb clau, sense forçar-les.

La Policia Nacional va recórrer a les càmeres pròximes a l’immoble per a identificar els vehicles amb els quals s’havien emportat els electrodomèstics i van concloure que els lladres havien fet servir una furgoneta, on transportaven els aparells, i un turisme que circulava a certa distància per a advertir el segon vehicle d’una possible presència policial.

En avançar en la investigació, els agents van concloure que la furgoneta utilitzada en el robatori era d’una empresa, que la tenia llogada en rènting. Van interrogar el responsable, qui els va assegurar que li l’havia prestada a un conegut per a una suposada mudança i, per tant, que desconeixia l’activitat il·lícita que volia fer amb el vehicle que li havia deixat.

Així les coses, la Policia Nacional va detindre les dos primeres persones, els conductors dels dos vehicles, i posteriorment els altres implicats en la trama. Els agents van descobrir, fins i tot, l’operari de l’obra que els havia facilitat la informació clau per a dur a terme amb èxit el robatori dels electrodomèstics. Fonts policials afirmen que fins i tot els havia gravat un vídeo perquè pogueren arribar als aparells i els va indicar on podien trobar coure per a emportar-se.

Per estes raons, va quedar també detingut com a cooperador necessari en un delicte de robatori amb força en les coses.

També et pot interessar

stats