Xèrica pateix el segon robatori d’un caixer automàtic en menys d’un mes

Se sospita que els lladres el van arrancar de la paret amb un camió grua 

Furten un caixer a Xèrica / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
17 d'abril 2024 - 16:25 Actualitzat: 18 d'abril 2024 - 07:27

A Xèrica, a l'Alt Palància, aquest dimecres a la matinada han tornat a furtar un caixer automàtic tres setmanes després que uns lladres n'arrancaren un altre amb un camió grua. El mateix poble, el mateix carrer, també un dimecres i amb un modus operandi idèntic. Segons els testimonis, un camió grua ha arrancat i s'ha emportat aquesta matinada el caixer de la sucursal del Banc Santander. Tot ha passat en un cèntric carrer de la localitat. El soroll ha despertat qui dormia prop. 

En un primer moment, el veïnat es pensava que era el camió que arreplega el fem però, en sentir el soroll, hi han acudit i han vist que es tractava d’un camió grua. Amb un ganxo ha arrancat el caixer en menys de cinc minuts. “Per més que hem telefonat a la Guàrdia Civil, no ha pogut arribar abans”, assegura un veí. 

Les instal·lacions han quedat destrossades. En la fugida, els autors han arramblat un fanal, una paperera i les cadires de la terrassa del bar del costat. Fa tres setmanes un altre caixer del poble va patir un robatori amb el mateix procediment. Uns successos que han tornat a sacsejar la vida d'aquesta xicoteta localitat. La Guàrdia Civil investiga els fets per a trobar els autors del robatori. 

Aquesta ràpida actuació i fugida també s'ha donat en altres atracaments amb el mateix mètode. En una sucursal a la Llosa de Ranes, a la Costera, amb el mètode de l'allunatge amb un camió van trencar els vidres i es van emportar el caixer. I només 24 hores després a Favara, a la Ribera Baixa, va ocórrer el mateix amb el mateix sistema. Aquesta tècnica permet als lladres actuar amb rapidesa per a furtar i fugir. 

També et pot interessar

stats