Detingut a Burgos un home de 74 anys per l'enviament de cartes amb explosius a Sánchez

A l’arrestat se’l relaciona presumptament amb els paquets incendiaris que van rebre dues ambaixades i altres tres empreses i institucions

La Policia Nacional revisa el vehicle del detingut a Burgos
La Policia Nacional revisa el vehicle del detingut a Burgos / CNP

La Policia Nacional ha detingut a Miranda de Ebro (Burgos) un home per presumpta relació amb l'enviament de les cartes explosives que al novembre van ser remeses al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i a altres organismes. Es tracta d'un exfuncionari de l'Ajuntament de Vitòria jubilat de 74 anys i que ha sigut arrestat a la localitat burgalesa.

Després de la detenció els agents s'han traslladat al seu habitatge per a registrar-la davant d'ell. Després d'unes hores d'escorcolls, han confiscat d'abundant documentació que han tret de la vivenda en nombroses caixes.

La policia ha dut al detingut a un centre mèdic perquè li revisen l'estat de salut i, posteriorment, l'ha traslladat a les dependències policials de Canillas (Madrid).

El 24 de novembre va ser detectada una carta amb material explosiu dirigit al president Sánchez que havia sigut remesa per correu postal ordinari. Els serveis del departament de seguretat de Presidència del govern espanyol va detectar la carta en les tasques de garbellat i filtrat de la correspondència.

Altres cinc organismes van rebre cartes semblants: l'Ambaixada d'Ucraïna i l'Ambaixada dels Estats Units a Madrid, l'empresa Instalaza (a Saragossa), el Centre de Satèl·lits de la Unió Europea de la base aèria de Torrejón i el Ministeri de Defensa. En un dels casos, el de l'Ambaixada d'Ucraïna, un vigilant de seguretat va resultar ferit per l'explosió d'un dels artefactes.

El 3 de gener, el jutge de l'Audiència Nacional que investiga l'enviament d'aquestes cartes explosives va acordar obrir una nova línia d'investigació en la causa per a dur a terme una sèrie de perquisicions de caràcter tecnològic.

També et pot interessar

stats