La policia va interceptar un paquet amb "material pirotècnic" dirigit a Sánchez fa una setmana

En les últimes hores s'han detectat dos sobres explosius en el Ministeri de Defensa i la base aèria de Torrejón de Ardoz

El president del govern espanyol Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu
El president del govern espanyol Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu / Gustavo Valiente Herrero (Europa Press)

En ple degoteig d'enviaments de paquets explosius sospitosos en diferents punts del país, la Policia Nacional ha confirmat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, també va rebre un d'aquests sobres amb material pirotècnic fa una setmana. Se suma als artefactes interceptats aquest dimecres a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid i en una empresa armamentística de Saragossa, i dos més que han arribat dijous a la base aèria de Torrejón de Ardoz i el Ministeri de Defensa.

La Policia Nacional ha posat en coneixement de l'Audiència Nacional l'enviament del paquet a Sánchez, que va ser detectat i neutralitzat pels serveis de seguretat de Presidència. La intercepció del correu sospitós va tindre lloc el passat 24 de novembre, després que els serveis de seguretat el localitzaren gràcies a les tasques rutinàries de filtratge de la correspondència.

El Departament de Seguretat va activar els protocols pertinents i, després d'assegurar la zona, va procedir a la deflagració controlada del sobre. A l'espera dels resultats definitius de les anàlisis que s'estan realitzant, tot apunta que el paquet podria contindre una substància similar a la que s'utilitza en els artefactes pirotècnics.

Al Ministeri de Defensa també ha arribat aquest dijous una carta incendiària, no explosiva, que s'activa quan l'usuari estira un filet. A això se suma el paquet bomba enviat a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid) que anava dirigit al Centre de Satèl·lits de la UE, el tercer després dels dirigits a l'ambaixada ucraïnesa i l'empresa saragossana fabricant d'armes. 

També et pot interessar

stats