Detecten dos paquets explosius més al Ministeri de Defensa i la base aèria de Torrejón de Ardoz

La Policia Nacional investiga possibles connexions amb els sobres enviats a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid i a l'empresa armamentística Instalaza de Saragossa

Entrada a la base aèrea de Torrejón de Ardoz (Madrid)
Entrada a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid) / Reuters

Dos sobres més, semblants als que aquest dimecres s'enviaren a l'ambaixada d'Ucraïna i a l'empresa de fabricació d'armament saragossana Instalaza, ha arribat de matinada a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid) i al Ministeri de Defensa segons han indicat a Efe fonts de la investigació.

A dependències de Defensa han interceptat una carta incendiària, no explosiva, que s'activava quan el receptor estirava un filet. D'altra banda, l'enviament a la base de Torrejón s'ha localitzat vora les tres de la matinada, quan la unitat militar de l'enclavament ha avisat a les forces de seguretat que havia arribat un sobre sospitós. Els ministeris d'Interior i de Defensa han confirmat que anava dirigit al Centre de Satèl·lits de la Unió Europea, una agència de la UE que assessora per a la presa de decisions en matèria de política exterior i seguretat comuna amb informació sobre qüestions espacials. La seu central de l'ens està a la base de Torrejón.

Immediatament, s'han activat en el recinte els protocols corresponents. La Policia Nacional s'ha fet càrrec de l'anàlisi del paquet i ja estudia les possibles connexions amb la carta interceptada ahir a l'ambaixada ucraïnesa —que en detonar va ferir un treballador— i la rebuda de vesprada a Instalaza. L'empresa armamentística té més de 150 persones ocupades en tres factories situades a la capital aragonesa i exporta la producció a més de 35 països. Fabrica sistemes llançacoets, granades de mà i dispositius de visió nocturna, i en catàleg de productes del web figuren, entre altres, els llançagranades tipus C90 i els Alcotan.

Es dona la circumstància que al març d'enguany Espanya va enviar a Ucraïna 1.370 llançagranades tipus C-90 i Alcotan, junt amb un carregament de metralladores lleugeres i 700.000 cartutxos de diferent calibre. Era un dels primers paquets d'ajuda a la defensa d'aquest país de l'est d'Europa, poc després de la invasió russa al febrer.

L'Audiència Nacional investiga com un delicte de terrorisme almenys el primer cas de paquet bomba, en tant que el Ministeri de l'Interior ha decidit reforçar la seguretat i protecció de l'ambaixada d'Ucraïna.

També et pot interessar

stats