Detenen deu membres d’un clan per assaltar setze cases de Borriana i endur-se fins a 80.000 euros en joies

El grup identificava els domicilis amb paperets blancs i hi entraven per les nits per a buidar les caixes fortes i endur-se els objectes de valor que trobaven al seu pas

Alguns dels objectes de valor que han recuperat els agents i que es mostren fins a divendres en la comandància de Castelló perquè puguen recuperar-los els seus propietaris
Alguns dels objectes de valor que han recuperat els agents i que es mostren fins a divendres en la comandància de Castelló perquè puguen recuperar-los els seus propietaris / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a un total de deu persones, integrants d’un clan familiar, que havien entrat a furtar en setze vivendes de Borriana, d’on es van emportar fins a 80.000 euros en joies i 21.000 euros en metàl·lic. Els lladres marcaven les portes dels domicilis que volien assaltar amb “paperets blancs”, segons apunten des de la Guàrdia Civil, per a conéixer les rutines dels residents i, arribada la nit, entraven a les cases per les portes o les finestres.

Una vegada a l’interior de la vivenda, forçaven les caixes fortes i s’enduien els objectes de valor de l’interior, així com els de xicoteta grandària que trobaven al seu pas, com han detallat fonts de la Benemèrita.

De fet, en els registres dels domicilis dels arrestats, la Guàrdia Civil ha trobat joies, rellotges i monedes històriques per valor de 80.000 euros, a més de 15 mòbils, 21.000 euros en metàl·lic, dues balances de precisió per a pesar or i aparells electrònics. Els agents també van localitzar, arran dels registres, diversos vehicles d’alta gamma.

Exposen els objectes trobats

La Guàrdia Civil de Castelló exposarà tots els objectes recuperats des d’aquest dimecres fins divendres en la seu de la comandància perquè els que hagen patit un robatori en les seues vivendes de Borriana o dels voltants des de l’any passat fins ara puguen anar a reconéixer-los i retirar-los.

La Guàrdia Civil va desenvolupar l’operatiu el 18 de gener, després de quatre mesos d’investigacions. Van caldre fins a seixanta efectius per a registrar de manera simultània quatre domicilis de Borriana.

Als detinguts se'ls imputen els delictes de pertinença a grup criminal i blanqueig de capitals i setze delictes de robatori amb força i violència a Borriana i municipis pròxims. Els detinguts i les diligències les ha assumit el jutjat d'instrucció número 3 de Vila-real, que ha dictat presó per a quatre dels detinguts.

També et pot interessar

stats